Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Celková anestézia

Celková anestézia slúži na odstránenie pocitov bolesti počas ošetrenia a operácie. Zároveň anestéziologické postupy slúžia na kontrolu životne dôležitých telesných funkcií, najmä dýchania a krvného obehu počas operácie a po nej. Anestéziu vykonáva lekár – anestéziológ so svojou asistentkou. Celková anestézia (narkóza) je stav riadeného bezvedomia, podobný pokojnému spánku.

Kedy postúpiť celkovú anestéziu? Celková anestézia je určená pre pacientov, ktorých čaká náročný stomatologický zákrok, alebo časovo náročný zákrok, ktorý by bol pre pacienta namáhavý. Celková anestézia je vhodná aj pre ľudí, ktorí majú veľký strach zo zubného ošetrenia, alebo majú vysoký dávivý reflex.

Ako prebieha celková anestézia?

Anestézii predchádza predoperačná príprava a podanie premedikácie. Ich úlohou je znížiť možnosť vzniku komplikácií a zbaviť pacienta strachu. Samotná anestézia sa začína podaním liekov do žily, alebo vdychovaním anesteziologických plynov cez tvárovú masku. Pri intubačnej anestézii sa kyslík a anestetické plyny podávajú pomocou špeciálnej trubice, ktorú anesteziológ zavedie do priedušnice hneď potom ako zaspíte. Intubácia slúži na spoľahlivé zaistenie dýchacích ciest a umelé dýchanie. Pri prípadnom zvracaní chráni pľúca pred vdýchnutím zvratkov.

Pred ošetrením v celkovej narkóze je potrebné kompletné predoperačné vyšetrenie. Skúsený anestéziológ s dlhoročnou praxou sa postará o priebeh tohto ošetrenia. Celkovú anestéziu v Smileclinic vykonáva MUDr. Ervín Jakab. Ambulantný výkon v celkovej anestéze umožňuje, aby bol pacient v deň operácie prepustený do domáceho ošetrenia. Zásadou je zabezpečiť maximálnu možnú bezpečnosť a komfort pacienta.

Priebeh ošetrenia s použitím celkovej anestézie:

Exit mobile version