Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Bezbolestné zubné ošetrenie

Bolesť v ambulancii  je najväčším strašiakom pacientov. U niektorých pacientov to dospeje až tak ďaleko, že zubnú ambulanciu zo strachu radšej nenavštívia avšak tým problém so svojim zdravotným stavom ústnej dutiny a zubov nevyriešia. Strach zo zubného kresla alebo z prípadnej bolesti majú pacienti hlavne pre ich zlú skúsenosť s predošlými technikami zubných lekárov, niektorí ľudia sa obávajú zvuku vŕtačky, alebo sa hanbia za zdravotný stav chrupu a toto všetko prispieva k zvýšeniu stresu na pacienta.

Preto je veľmi dôležité aby ste sa spýtali zubného lekára na všetko čomu nerozumiete.

„Naša zubná ambulancia Smile Clinic  poskytuje bezbolestné ošetrenie“

Pri práci používame lokálnu anestézu, ktorá sa podáva pacientom spravidla pred každým zákrokom a pacient za ňu nedopláca. Lokálna anestéza je podávaná aj pacientovi počas dentálnej hygieny a to len v prípade ak jeho zuby veľmi citlivo na toto ošetrenie reagujú. Pred podaním lokálnej anestézií je lekár povinný spýtať sa na možné alergické reakcie na lieky. Mnohí zubní lekári používajú rozdielne značky a postupy pri podávaní anestetík.

Quicksleeper – bezbolestné podanie anestetika.

Smileclinic Piešťany dáva novú nádej pacientom, ktorí sa desia pri pomyslení na ihly. Ponúkame bezbolestný systém vstrekovania anestetika.

Inovatívny systém Quicksleeper pôsobí okamžite  jednou bezbolestnou injekciou. Táto technológia je hlavne pre tých ktorí sa vyhýbajú liečbe hlavne pre to, že sa boja ihiel. Hovorí  sa, že je to technológia o ktorej zubný lekári snívali desiatky rokov. Sme radi, že aj u nás v Smileclinic Vám môžme ponúknuť vždy to najlepšie čo je na trhu.

Quicksleeper sa aplikuje pomocou ihly (vyzerá ako pero) a v kombinácii so špeciálnym zariadením pacient necíti nič len mierne vibrácie. Pri jednom aplikovaní priamo do kosti môže zubný lekár znecitlivieť až osem zubov, preto nie je potrebné opakovanie aplikácie pri viacnásobnom ošetrení. Anestetikum je starostlivo zamerané na konkrétny nerv, ktorý má byť ošetrovaný. To znamená, že pacient nebude znecitlivený na jazyku, perách alebo na tvári. Hlavným rozdielom je, že systém aplikuje anestetikum do kosti kde existuje málo nervových zakončení. (Nie je vhodný pre deti)

Ako prekonať strach zo zubného ošetrenia?

Ak si myslíte, že stomatológia je príliš bolestivá, tak je vysoko pravdepodobné, že ste mali v minulosti aspoň jedno bolestivé zubné ošetrenie. Strach zo zubného ošetrenia môže byť zapríčinený aj z viacerých dôvodov:

V niektorých prípadoch majú pacienti strach z ošetrenia, pri ktorom zubár aj napriek bolesti pacienta pokračoval v ošetrení. Avšak samozrejme, že stomatológovia sú oveľa viac jemnejší voči potrebám pacienta a kladú väčší dôraz na bez stresové a rýchle ošetrenie.

Zubné ošetrenie nieje bolestivé ak vám zubný lekár podal injekciu správnym spôsobom s vhodnou dávkou anestézie.

Strach z injekcie

Pred použitím injekcie sa na miesto vpichu na ďasno aplikuje malé množstvo špeciálneho gélu, ktorý slúži na dočasné znecitlivenie miesta, do ktorého sa plánuje použiť injekciu. Ak nemáte radi injekcie ( a kto ich má aj rád ), skúste pri práci zubára zatvoriť oči.

Lokálnou anestézou sa začína od použití gélu, ktorý znecitlivie miesto, do ktorého bude nasledovne aplikovaná injekcia.

Lokálna anestéza:

Pokiaľ máte neprekonateľný strach zo zubného ošetrenia,  zvýšený dáviaci reflex, alebo iné nepríjemné pocity počas zubného ošetrenia, ponúkame Vám možnosť sa dať  “uspať“ pri zubnom ošetrení.

4 kroky pre bezbolestné zubné ošetrenie:

  1. Nájdite si zubára, ktorému budete dôverovať
  2. Buďte úprimný – v každom vzťahu je dôležitá úprimnosť, ak poviete zubárovi aké  a z čoho máte obavy, určite s vami bude zaobchádzať ohľaduplne aby vyhovel vašim požiadavkám. Niektorí pacienti sa pred návštevou zubnej ambulancie snažia doma uvoľniť pomocou alkoholu alebo pomocou ukľudňujúcich liekov, robia tak veľkú chybu, pretože do ambulancie prichádzajú s „plnými ústami chemikálií“, čo nepomáha vyriešiť  zdravotný stav zubov. Ak si dáte vopred niečo na ukľudnenie, informujte o tom vášho ošetrujúceho zubára
  3. Využite nové technológie v stomatológií – zmiernenie bolesti ma za sebou dlhú cestu, dnešné ošetrenie šetrí čas, stres a zanechá vo vás príjemne prekvapivý pocit ako ľahko sa dá zubné ošetrenie zvládnuť 😉
  4. Vychutnajte si pohodlie poskytované ambulanciou – mnohé zubné kliniky poskytujú komfort v podobe pohodlnej čakárni s možnosťou sledovania televízie alebo použitia wifi prístupu na internet počas pitia kávy alebo čaju. Pre pacientov ktorí majú príliš vysoký strach aj napriek všetkým radám, môže mu byť podaná premedikácia v podobe utišujúceho lieku na ukľudnenie.

Celková anestéza:

Ambulantné operačné a diagnostické výkony v celkovej anestézii sú také, po ktorých môže pacient opustiť zdravotnícke zariadenie po zákroku po niekoľkých hodinách. Ambulantné výkony zaznamenávajú progresívny vzostup najmä pre rozvoj chirurgických, diagnostických a hlavne anesteziologických techník.

Celková anestézia slúži na odstránenie pocitov bolesti počas vyšetrenia a operácie. Zároveň anesteziologické postupy slúžia na kontrolu životne dôležitých telesných funkcií, najmä dýchania a krvného obehu počas operácie a po nej. Anestéziu vykonáva lekár-anesteziológ so svojím asistentom.

Celková anestézia (narkóza) je stav riadeného bezvedomia, podobný pokojnému spánku. Anestézii predchádza predoperačná príprava a podanie premedikácie. Ich úlohou je znížiť možnosť vzniku komplikácií a zbaviť pacienta strachu.

Samotná anestézia sa začína podaním liekov do žily, alebo vdychovaním anesteziologických plynov cez tvárovú masku. Pri intubačnej anestézii sa kyslík a anestetické plyny podávajú pomocou špeciálnej trubice, ktorú anesteziológ zavedie do priedušnice hneď potom ako zaspíte. Intubácia zabezpečuje veľmi spoľahlivé zaistenie dýchacích ciest a umelé dýchanie.

Pri prípadnom zvracaní alebo krvácaní v dutine ústnej (pri stomatologickom alebo krčnom výkone), chráni pľúca pred vdýchnutím zvratkov alebo krvi.
Pri stomatologickom výkone dýchaciu trubicu zavádza anesteziológ cez nos, aby nezavadzala stomatológovi pri ošetrovaní zubov.

Pacient môže absolvovať takýto výkon bez nutnosti hospitalizácie, pri zachovaní dostatočnej bezpečnosti a komfortu v pooperačnom období. Aby tomu tak bolo aj v skutočnosti, je nutné dodržať presne určené odborné, organizačné a medicínsko-právne postupy. Celkovú narkózu Vám v Smile Clinic môžeme naplánovať, dôležité je ale prvé vstupné ošetrenie a konzultácia so zubným lekárom.

Ak máte viac otázok ohľadom ošetrenia v celkovej narkóze, môžete nás kontaktovať priamo cez kontaktný formulár.

bezplatná konzultácia a plán ošetrenia

Exit mobile version