Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Cena zubných implantátov

Zubný implantát v Smile Clinic

Cena zubných implantátov v Európe (2024):

Ceny za zubné implantáty sa na Slovensku pohybujú podľa značky od 450 EUR do 900 EUR v roku 2024. Mnohé zubné kliniky spolupracujú s viacerými značkami zubných implantátov, kde sú ceny rozdielne. Konečná cena je závislá aj od poskytovaných služieb ako sú:

Zubný implantát v Smile Clinic:

Implantát Neodent: 562€

Implantátová nadstavba: 258€

= 820€ za zubný implantát

Cena za toto ošetrenie závisí od rozsahu zubného ošetrenia. Ak sú pri implantácii potrebné úpravy ako je napríklad dostavba kosti, modelácia gingivy alebo zdvihnutie dutín, cena sa navyšuje o približne 200-800 euro. Pri extrakcii zuba pred implantáciou je cena 50 euro. Na konci tohto ošetrenia budete potrebovať implantátovú korunku (€497)  Kompletná cena náhrady jedného zuba implantátom + implantátovou korunkou = od 1 317€

Cena za implantátovú korunku: 497€

Kompletná cena náhrady jedného zuba implantátom + implantátovou korunkou = od 1 317€

——————————————

Toto ošetrenie nezahŕňa žiadne skryté poplatky. Cena ošetrenia zahŕňa cenu za CT scan, lokálnu anestézu, vhojovacie čiapočky, dočasné zubné korunky, konzultáciu s profesionálny zubným implantológom, kontroly, šálky čaju a úsmevy.

Ošetreniu predchádza bezplatná konzulácia, nevyhnutnou súčasťou je CT scan – 3D rontgen, pomocou ktorého sa zistí hrúbka kosti, kde je potrebné zaviesť implantát. Spravidla platí, čím väčšie je ošetrenie, tým viac zaplatíte za ošetrenie. Pri tomto type zubného ošetrenia sa poskytuje aj ošetrenie v celkovej anestéze.

Prečo zubný implantát?

Stomatológia považuje za najväčšiu snahu zachovať zdravé a vlastné zuby v ústnej dutine čo najdlhšie. Až keď u pacientov vznikajú stavy nemožnosti záchrany zuba, alebo potreby ukotvenia protetických prác (zubných mostíkov), stomatológ zváži metódu náhrady chýbajúceho zubu pomocou zubného implantátu.

Zubné implantáty nahrádzajú korene zuba, ktoré slúžia ako podpora, nosná časť pre vyhotovenie umelých zubov alebo posttraumatickej straty zubného tkaniva. Takto vytvorené zubné náhrady sú buď snímateľné, alebo pevne uchytené.

Implantáty sa „umiestňujú“ na miesta, kde chýbajú zuby. Najednoduchší proces implantácie je vtedy, keď má pacient na miestach straty zubov dostatok kostného tkaniva. Pevnosť kostného tkaniva sa zisťuje pomocou rontgénového snímku a najmä pomocou CT scanu.

Osadenie implantátov sa vykonáva do kosti metódou implantácie. Je to chirurgický postup, ktorý zaraďujeme do kategórie malých chirurgických výkonov. Implantát slúži na uchytenie jednej korunky alebo na podporu snímateľnej náhrady, poprípade aj na uchytenie celého mostíka, ktorý je u pacienta pripevnený fixne.

Implantát sa môže implantovať bezprostredne po extrakcii – vytrhnutí zuba.

Ktorú kliniku si vybrať?

Ako sa správne rozhodnúť, ktorá zubná ambulancia je pre vás najvhodnejšia? Rozhodujete sa na základe ceny za zubný implantát alebo podľa skúsenosti a praxe zubného lekára? Spravidla platí, že cena implantátu zahŕňa značku použitého implantátu, cenu za použité komponenty, skúsenosť a prax implantológa.

Pacienti sa rozhodujú pri výbere stomatológa na základe referencií pacientov, od ceny za zubné ošetrenie alebo od miesta, kde sa nachádza zubná klinika. V dnešnej dobe sú ale ľudia ochotní za zubným ošetrením cestovať, čomu svedčí počet pacientov, ktorí prichádzajú aj zo zahraničia. Na Slovensku sa toto ošetrenie stalo populárnym, a využívajú ho aj mladší pacienti, ktorí stratili zub v dôsledku úrazu. Stránka estheticon poskytuje online informačné porovnanie cien za toto zubné ošetrenie u 25 kliník na pôsobiacich na Slovensku.

Ako dlho trvá proces implantácie?

Hojenie zubného  implantátu v kosti trvá 6-8 týždňov. Pre dokončenie celkového ošetrenia zubnými implantátmi sú v zubnej klinike Smile Clinic potrebné 3 návštevy. Tu sa dozviete viac o procese zubného ošetrenia pomocou zubných implantátov.

Exit mobile version