Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Domáce bielenie

Domáce bielenie zubov je jednou z možností, ako dosiahnuť biely odtieň zubov.

Bielenie zubov doma je najlepší spôsob, ako si udržať úsmev ako Hollywoodská hviezda. Zafarbenie zubnej skloviny sa dá jednoducho odstrániť pri návšteve zubnej hygieničky, avšak farba zubnej skloviny sa dá vylepšiť aj domácim bielením.

Na trhu existuje množstvo značiek, ktoré ponúkajú domáce bielenie zubov. So správnym výberom značky vám môže poradiť zubná hygienička.

Domácemu bieleniu predchádza čistenie zubov v ambulancii zubnej hygieničky. Hygienička odstráni zubný povlak a zubný kameň, odstráni prípadné pigmentové škvrny, a dôkladne vyčistí medzizubné priestory. Aby ste mali čo najkvalitnejšie domáce bielenie zubov, potrebujete aplikačnú dlahu na bieliace gély, ktorú vám vyrobia v ambulancii.


Zubný technik pomocou Vašich odtlačkov zubov vytvorí dlahu (doba vyhotovenia je približne 1-2 týždne a stojí 50 Eur). Vy ako pacient si zakúpite ampulky s bieliacim gélom v hodnote 25 – 30 Eur v závislosti od stupňa koncentrácie. Dlaha s gélom sa nasadí na zuby a nechá sa pôsobiť počas noci.

Domáce bielenie zubov sa dostáva do popredia, nakoľko je to pohodlný a účinný spôsob bielenia zubov.

Dávajte si pozor, aké potraviny zjete po bielení zubov:

Vyhnite sa konzumácií niektorých potravín, aby ste vaše biele zuby udržali skutočne biele aj po domácom či ambulantnom bielení.

Vieme, že sú potraviny, ktoré skutočne pomáhajú udržať vaše zuby biele, no existujú aj také, ktoré opätovne a rýchlejšie vaše zuby zafarbia. Kontrola konzumácie potravín po bielení ušetrí peniaze za opätovné bielenie.

Tvrdé ovocie a zelenina, ako sú jablká, zelené fazuľky, karfiol, mrkva a zeler, pomáha „čistiť“ vaše zuby. Pomáha tiež podporiť vznik slín, ktoré neutralizujú kyseliny a chránia zuby pred vznikom zubného povlaku.

Syry a mliečne výrobky, najmä tie s vysokým obsahom vápnika, tiež pomáhajú udržať zuby biele. Mliečna kyselina v týchto produktoch pomáha predchádzať vzniku zubného kazu. Tvrdšie syry tiež pomáhajú odstrániť čiastočky potravín, ktoré zostali na zuboch.

Bielenie zubov môže spôsobiť krátkodobú citlivosť zubov. Príliš veľa bieliacich procedúr môžu viesť k trvalému poškodeniu zubov, akým je napríklad oslabenie zubnej skloviny.

Exit mobile version