Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Fixný zubný mostík

Uvažujete nad fixným zubným mostíkom a chcete vedieť viac o tomto zubnom ošetrení?

Zistite výhody, ktoré prináša fixný zubný mostík pripevnený k zubným implantátom a jeho rozdiel od klasického zubného mostíka pripevneného na vašich vlastných zuboch.

Implantátmi podporovaný zubný mostík je podobný klasickému mostíku, zásadný rozdiel medzi nimi je ale v tom, že fixný mostík je pripevnený fixne k zubným implantátom a tým poskytuje stabilné a trvácne riešenie pri náhrade chýbajúcich zubov. Klasický zubný mostík je upevnený na vaše vlastné zuby, ktoré musia byť pred nasadením mostíka obrúsené. Obrusovanie zubov sa považuje pri tomto type mostíka za nevýhodu, pretože často krát sa obrusujú zdravé zuby.

Zubný mostík fixne pripevnený k zubným implantátom odporúčame najmä pacientom, ktorým chýbajú najmenej tri zuby v rade vedľa seba. V prípade, ak vám chýbajú viac ako tri zuby, počet zubných implantátov potrebných pre podporu takéhoto fixného zubného mostíka stanoví lekár pri konzultácii, pričom hlavnú úlohu zohráva stav vašej čeľustnej kosti. Preto je počet zubných implantátov stanovený pre každého pacienta individuálne.

Po nasadení mostíka

Aké výhody prináša implantátmi podporovaný zubný mostík?

Prečítajte si o priebehu ošetrenia našej pacientky, ktorej chýbalo šesť predných zubov v hornej čeľusti a rozhodla sa pre náhradu zubov pomocou implantátmi podporovaného zubného mostíka.

Počas konzultácie s MUDr. Marekom Salkom, lekár pacientke navrhol vytvoriť šesťčlenný zubný mostík, upevnený na štyroch zubných implantátoch, v pozíciach zubov číslo: 11, 12, 13, 21, 22 a 23. Okrem mostíka sme naplánovali dve keramické korunky, ktoré boli potrebné pre zuby č. 14 a 24.

Počas prvej návštevy boli pacientke zavedené štyri zubné implantáty a hneď po implantácii bol pacientke nasadený dočasný zubný mostík, ktorý slúži ako dočasná náhrada po dobu hojenia implantátov. Doba hojenia sa líši u každého pacienta individuálne. Minimálny čas, za akýimplantáty potrebujú integrovať do kosti sú dva mesiace.

Po úspešnom zahojení implantátov sa pacientka vrátila na kliniku na odobratie odtlačkov a na prípravu zubov (obrúsenie) na zubné korunky. Odtlačky boli ďalej spracované v zubnom laboratóriu u nás na klinike, kde zubní technici vyrobili pre pacientku jej nové implantátové a keramické korunky. Hotové implantátové korunky sme vo finálnej fáze ošetrenia nasadili na zubné implantáty.

Snímok pred ošetrením
Snímok po ošetrení
Exit mobile version