Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Dentálna hygiena

Beautiful smile
praca dentalnej hygienicky-1

Správna dentálna hygiena je základným predpokladom pre zdravé zuby po celý život. Jej cieľom je zabrániť vzniku ochorení závesného aparátu zuba a eliminovať vznik zubného kazu a zubného kameňa.

Dentálna hygiena v Smile Clinic zahŕňa:

Airflow

Metóda čistenia zubov Airflow dokáže veľmi jemne a citlivo odstraňovať nečistoty zo zubov spôsobené pitím kávy, čajov, vína a iných farebných nápojov. Fajčenie taktiež spôsobuje zafarbenie zubov. Airflow zabezpečí odstránenie farebných škvŕn z povrchu zubov pričom zvyšuje ich belosť.

Komu Airflow odporúčame?

Ako Airflow funguje?
Dentálny hygienik používa AIRFLOW prístroj, ktorý kombináciou vzduchu, vody a špeciálneho prášku odstraňuje zo zubov povlaky a rôzne zafarbenia. Výsledok Vám zaručí čisté, hladké a belšie zuby.

Guided Biofilm Therapy

Guided Biofilm Therapy je nový a moderný prístup odstraňovaniu biofilmu, ktorý dnes využívajú profesionáli, ako sú dentálni hygienici použitím moderného prístroja EMS. Je komfortné a bezbolestné. Špeciálne deti GBT milujú – je to pre nich “cool” a ošetrenie ich nebolí 🙂

Tento unikátny klinický protokol zviditeľňuje biofilm a využíva najmodernejšie švajčiarske technológie AIRFLOW a PIEZON of firmy EMS k jeho odstráňeniu čo najšetrnejším spôsobom.

Aké výhody prináša pravidelné navštevovanie dentálnej hygieny?

Cena dentálnej hygieny pre dospelých je 70 eur. Cena pre deti do 14 rokov je 25 eur a do 18 rokov je to 35 eur.

Zubná hygiena

Domáca starostlivosť zahŕňa správnu metódu čistenia zubov – či máme svoj chrup alebo máme zubnú náhradu v podobe zubného implantátu alebo zubnej korunky či fazety.

Najdôležitejšia je správna technika

Veľmi dôležité je čistenie najmä medzizubných priestorov, jamiek a rýh, ako aj čistenie v krčkovej oblasti zuba. Po umytí zubov sa na povrchu vytvára povlak s baktériami, ktoré metabolizujú cukry obsiahnuté v strave, a tým vytvárajú kyseliny, ktoré poškodzujú povrch zubov. Tento povlak sa mineralizuje a neskôr vzniká zubný kameň. Baktérie potom postupujú nižšie k ďasnu, kde poškodzujú úpon ďasna k zubnému kŕčku. Následne vzniká parodontálny vačok.

Samotná zubná kefka nestačí k dôkladnému vyčisteniu chrupu. Po použití zubnej kefky je dôležité použiť zubnú niť alebo medzizubnú kefku, aby sa vyčistili úzke medzizubné priestory, do ktorých sa kefkou nedostaneme. Je to dôležité hlavne večer alebo vždy po jedle.

Ústna sprcha

Ústna sprcha

Technológia mikrobubliniek, ktorá likviduje anaeróbne baktérie zubného povlaku. Ideálny doplnok pre každodennú ústnu hygienu, čistenie implantátov, mostíkov a koruniek. Masíruje ďasná, redukuje ich krvácanie a pomáha pri liečbe parodontózy.

Zubná kefka

Medzizubné kefky

Starostlivosť o zubnú kefku

Zubná pasta

Existuje veľmi veľa druhov zubných pást, ktoré sa líšia nielen lákavými obalmi, vôňami a príchuťami, ale najmä ich účinkom a zložením. Najhlavnejšími zložkami, ktoré by mala pasta obsahovať, sú aminfluorid alebo fluorid sodný. Podporujú remineralizáciu oslabenej zubnej skloviny. Odporúčame pasty, ktoré neobsahujú SLS (sodium lauryl sulfate) zložku, ktorá spôsobuje penenie zubnej pasty. Vhodné sú aj bieliace pasty obsahujúce jemné brúsne častice, ktoré odstraňujú povrchové pigmenty od kávy, čaju a cigariet.

Kvalitná dentálna hygiena a takisto aj kontrola celej ústnej dutiny v zubnej ambulancii by sa mala vykonávať dva krát ročne.

Page last reviewed: 23 február 2021

Exit mobile version