Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Guided Biofilm Therapy (GBT) od EMS

Viete čo je ten lepkavý a mäkký povlak na Vašich zuboch? To sú milióny baktérií, ktoré sa živia cukrami a prežívajú vo Vašich ústach. Táto vrstva baktérií sa nazýva zubný plak alebo biofilm. Biofilm neustále rastie a je voľným okom neviditeľný, až kým sa nezafarbí (detekuje). Pokiaľ sa biofilm pravidelne neodstraňuje, môžu v ňom začať prevládať škodlivé typy baktérií a biofilm sa tak stáva plakom alebo zubným kameňom. Biofilm môže ovplyvňovať Vaše orálne zdravie a spôsobovať zubný kaz alebo ochorenia ďasien (zápal ďasien a parodontitídu). Existujú tiež dôkazy o spojitosti medzi biofilmom a systémovými ochoreniami, akými sú diabetes, ochorenia srdca, dýchacie problémy alebo dokonca Alzheimerova choroba.

čistenie zubov pomocou GBT

To sú dôvody, prečo je nevyhnutná dobrá starostlivosť o dutinu ústnu. Tá zahrňuje čistenie zubov dvakrát denne. To však nestačí: biofilm sa vytvára aj v medzizubnom priestore a pod ďasnom, čo vyžaduje návštevy zubnej ordinácie dva až štyrikrát ročne, aby bol biofilm odstránený aj profesionálne. Pozrite si fotografie vyššie. Zubný lekár alebo dentálna hygienička môže jednoduchšie diagnostikovať kaz vďaka ošetreniu podľa protokolu GBT.

Guided Biofilm Therapy je nový a moderný prístup odstraňovaniu biofilmu, ktorý dnes využívajú profesionáli, ako sú dentálni hygienici použitím moderného prístroja EMS. Je komfortné a bezbolestné. Špeciálne deti GBT milujú- je to pre nich “cool” a ošetrenie ich nebolí 🙂

Tento unikátny klinický protokol zviditeľňuje biofilm a využíva najmodernejšie švajčiarske technológie AIRFLOW a PIEZON of firmy EMS k jeho odstráňeniu čo najšetrnejším spôsobom.

GBT je výsledkom dlhoročného výskumu uskutočňovaného poprednými odborníkmi v oblasti stomatológie. Je to bezbolestné, rýchle a absolútne bezpečné. GBT Vám pomáha starať sa o zuby a podporuje Vaše celkové zdravie.

Exit mobile version