Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Komplexná rekonštrukcia pomocou zubných implantátov

Smile Clinic by som definitívne odporučila každému. Dr. Marek Salka a jeho tím boli super, dievčatá na recepcii veľmi ústretové. Vďaka za všetko a aj za môj krásny nový úsmev.

Geri po dokončení ošetrenia / Geri after treatment

Radi by sme vám priblížili postup ošetrenia pacientky Geri, ktorá sa rozhodla pre komplexnú rekonštrukciu chrupu pomocou zubných implantátov. Stav jej chrupu si vyžadoval extrakcie nevyhovujúceho chrupu a zavedenie zubných implantátov pre ukotvenie fixných mostíkov v hornej a dolnej čeľusti.

Komplexná rekonštrukcia si vyžaduje niekoľko návštev na klinike. Všetko sa začína vstupnou konzultáciou na klinike po ktorej sa pacient objedná na ošetrenie. Vzhľadom na to, že toto ošetrenie je časovo náročné je možné ho podstúpiť aj v celkovej narkóze.

Pred a po ošetrení / Before and after treatment

Ďalšou možnosťou je rozdelenie ošetrenia na dve sedenia v lokálnej anestéze.

U pani Geri bolo potrebných 6 zubných implantátov v dolnej čeľusti a 6 zubných implantátov v hornej čeľusti. Zahojenie zubných implantátov si vyžaduje 2-3 mesiace. Počas doby hojenia má pacient fixne nasadený dočasný titánom vystužený mostík.

Po zahojení implantátov sa pacient vráti na kliniku na zhotovenie odtlačkov. V zubnom laboratóriu sa vyrobili dva 14- členné mostíky ktoré sa nasadili na zahojené zubné implantáty fixne. Takáto dokonalá zubná náhrada slúži veľmi podobne ako naše vlastné zuby.

OPG snímok po ošetrení / OPG x-ray after treatment
OPG pred ošetrením / OPG x-ray after treatment

Page last reviewed: 29 apríl 2020

Exit mobile version