Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Prekonajte aj Vy strach z ošetrenia

Pozorný, láskavý, profesionálny. Ošetrenie nebolo až také bolestivé ako som predpokladala. Som veľmi spokojná s finálnym výsledkom.

Boli sme informovaní o všetkom úplne od začiatku. Celý tím v Smile Clinic sa o nás profesionálne staral a cítili sme sa tu pohodlne.

Manželia Mária a Tomáš prekonali strach z ošetrenia v Smile Clinic. Odišli s novými zubami a sú nadmieru spokojní s prácou lekárov a celého týmu v Smile Clinic.

Obaja prišli o skoro všetky moláre a tým, že sa žuvanie sústreďovalo na predné zuby aj tie sa po čase pokazili a bolo nevyhnutné uvažovať nad celkovou náhradou chrupu.

Je dôležité myslieť na náhradu zubov hneď po ich strate. Odkladanie náhrady zubov môže skomplikovať ošetrenie. Pre zavedenie zubných implantátov je potrebná dostatočne silná kosť.

Myšlienka, na snímateľnú protézu ich priam desila. Vzhľadom na ich vek to nepripadalo do úvahy. Rozhodli sa pre fixný mostík upevnený na zubných implantátoch.

V prípade pani Márie bolo potrebných sedem zubných implantátov vo vrchnej čeľusti a šesť zubných implantátov v spodnej čeľusti. Počet zubných implantátov potrebných pre toto ošetrenie určí lekár pri osobnej konzultácii na klinike. Na základe 3 D skenu lekár skúma čeľustnú kosť a určí počet zubných implantátov potrebných pre ukotvenie fixného mostíka. U pána Tomáša bolo potrebných 6 zubných implantátov v hornej a takisto 6 zubných implantátov v dolnej čeľusti.

Toto ošetrenie je možné podstúpiť v lokálnej, ale aj celkovej anestéze. Pán Tomáš mal väčší strach z ošetrenia a preto sa rozhodol pre možnosť ošetrenia v celkovej anestéze. Pani Mária tiež uvažovala o možnosti ošetrenia v celkovej nerkóze, ale nakoniec sa rozhodla podstúpiť ošetrenie v lokálnej anestéze s možnosťou podanie sedatíva. V Smile Clinic používame Dormicum. Toto sedatívum má utlmujúce účinky, zmierňuje strach, spomaľuje reflexy a preto umožňuje pacientovi, ktorého čaká náročné ošetrenie prekonať strach z ošetrenia.

Výhodou ošetrenia v lokálnej anestéze je samozrejme aj to, že cena za ošetrenie sa podstatne zníži. Naši pacienti Mária a Tomáš pricestovali z ďaleka a preto po ošetrení zostali na noc v Piešťanoch čo im umožnilo aj absolvovať kontrolu po ošetrení hneď na druhý deň.

Snímok pani Márie po ukončení ošetrenia. Vo vrchnej čeľusti bolo potrebných 7 zubných implantátov a 6 zubných implantátov v spodnej čeľusti

 Prečo by ste mali aj vy prekonať strach z ošetrenia?

V prípade pána Tomáša bolo potrebných 6 zubných implantátov v spodnej a takisto aj vo vrchnej čeľusti
  • zubné implantáty eliminujú nepohodlie a neistotu ktorú by vám snímateľná protéza mohla spôsobovať
  • máte pohodlnú a trvácnu náhradu
  • Exit mobile version