Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Zbavte sa protézy ako pán Alan už za 4 mesiace

   Zubná protéza môže nepríjemne ovplyvňovať bežný život človeka. Protézy je potrebné vždy pred spaním vybrať, často vypadávajú a nie sú príliš stabilné. Pacienti s nasadenou protézou majú často problémy s rečou alebo jedením. Zubné implantáty ponúkajú bezpečné a trvalé riešenie všetkých týchto problémov.

Pacient Alan je pracovník pošty v zahraničí. Každý deň sa stretáva a komunikuje s mnohými ľuďmi. Preto sa rozhodol vymeniť jeho starú zubnú protézu za zubné implantáty.

Na základe osobnej konzultácie MUDr. Marek Salka navrhol pre pacienta plán ošetrenia. Pre jeho vrchnú čeľusť odporúčil extrakciu dvoch zostávajúcich zubov a najmä ošetrenie All on 6 – výmenu celého zubného oblúka pomocou 6 zubných implantátov, na ktoré sa nasadí fixný keramický mostík. Aby toto ošetrenie bolo úspešné, bolo potrebné vykonať dostavbu kosti vrchnej čeľuste na dvoch miestach. V spodnej čeľusti pacientovi ostalo 6 zubov. Lekár do plánu ošetrenia zahnul ich extrakciu a All on 6 ošetrenie aj pre spodnú čeľusť.

Chirurgickú časť ošetrenia sme rozdelili na dva dni. Počas prvého dňa lekár ošetril vrchnú čeľusť (vykonal 2 extrakcie, dostavbu kosti na dvoch miestach a zavedenie 6 zubných implantátov) a nasledujúci deň čeľusť spodnú (6x extrakcia a zavedenie 6 zubných implantátov). Na zubné implantáty sme pacientovi nasadili dočasné zubné korunky napomáhajúce hojeniu implantátu. Vďaka týmto dočasným korunkám je pacient počas doby hojenia, ktorá býva zvyčajne 3-4 mesiace, schpný pokračovať v bežnom živote bez väčších obmedzení.

Po troch mesiacoch od implantácie sa Alan vrátil do Smile Clinic Piešťany, aby naši odborníci mohli odobrať odtlačky jeho zahojenej čeľuste. Odtlačky všetkých pacientov spracúva naše zubné laboratórium, ktoré sa nachádza priamo v budove zubnej kliniky v Piešťanoch. Vďaka tomu môžu zubní technici úzko spolupracovať s ošetrujúcim lekárom a pripraviť tak vysoko kvalitné zubné náhrady každému pacientovi.

Ošetrenie pána Alana sme dokončili počas jeho štvrtej návštevy na zubnej klinike. Sňali sme provizórne korunky a na zubné implantáty sme nasadili pacientove nové zuby. Na 6 zubných implantátoch má pacient nasadený fixný 14-členný mostík na oboch čeľustiach.

Pre viac informácií o tomto ošetrení nás neváhajte kontaktovať.

Exit mobile version