Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Bezzubý úsmev

Pacient Tomáš trpel komplexom, ktorý bol zapríčinený najmä stratou predných zubov.

Vrchná čeľusť:  5 chýbajúcich zubov, prítomné rozsiahle zubné kazy

Spodná čeľusť: 4 chýbajúce zuby v oblasti stoličiek / molárov

Bezzubý úsmev – chýbajúce zuby sme nahradili zubnými implantátmi, zubné kazy bolo potrebné ošetriť, ale niektoré zuby mali prítomné zápaly, tak sme vyčistili  zubné kanáliky. Toto ošetrenie sa nazýva endodoncia . Na už ošetrené zuby sme nasadili nové celo-keramické  zubné korunky.

(Pokiaľ ide o zub, ktorý sa nedá pomocou endodoncie zachrániť, zubný lekár ako poslednú možnosť určí zubné ošetrenie vytrhnutím zuba, ktorý sa nahradí zubnou náhradou.)
Na dolnej snímke je snímok so zubnými implantátmi. Tomášové spodné zúbky boli taktiež ošetrené endodonciou, vďaka ktorej sa zachovali korene a tak sa Tomáš vyhol vytrhnutiu aj zubov, ktoré mali poškodené koreňové kanáliky.

Na pravej fotke je snímok zubov pred ošetrením. Vľavo je snímok po ošetrení. (Biele miesta označujú zubné korunky s použitím implantátov.)

„Aký bol priebeh tohto zubného ošetrenia?“

1. návšteva: Vyhotovenia OPG snímkov, CT Scanu, bezplatná konzultácia a plán ošetrenia vyhotovený MUDr.Salkom, dentálna hygiena.

2. návšteva: Implantovanie, ošetrenie kazov a koreňových kanálikov.  Pacient bol poučený o starostlivosti o zubné implantáty.

3.návšteva: Po zahojení a prijatí implantátu ( po dobe cca 8 týždňov) zubár skontroloval stav implantátov, vyhotovil otlačky, pomocou ktorých zubní technici vyhotovili zubné korunky.

4.návšteva: Na poslednej návšteve sa nasadili na implantáty korunky.

Odtieň nových zubných koruniek sa vybral spoločne po dohode so zubárom tak, aby ich odtieň bol v súlade s okolitými zubami.

Po dosiahnutí správneho odtieňu koruniek sa docielil prirodzený vzhľad všetkých zubov.

Exit mobile version