Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Hydrosonická zubná kefka

Prečo sa rozhodnúť pre sonickú zubnú kefku?

Hydrosonická zubná kefka kmitá rýchlosťou minimálne 30 000kmitov za minútu. Čistí účinnejšie ale aj jemnejšie ako manuálna zubná kefka. Ak sa správne drží, nemôžete si ňou poraniť ďasná ani zuby.

Hydrodynamický efekt

Vďaka sonickej technológii nečistia len vlákna kefky, ale aj aktívna zmes slín, vody a zubnej pasty, ktorá sa tvorí vo Vašich ústach počas procesu čistenia. Vlákna tejto zubnej kefky sa pohybujú vpred a vzad. Vírenie zmesi slín, vody a zubnej pasty zabezpečuje odstránenie baktérií z biofilmu na miestach v blízkosti vlákien. Vo vedeckých kruhoch sa tento názov nazýva hydrodynamický efekt sonickej zubnej kefky.

Táto kefka je vhodná na použitie aj pre osoby so zníženými fyzickými, zmyslovými alebo psychickými schopnosťami len pod primeraným dohľadom dospelej osoby alebo po rozsiahlen inštrukáži. To isté platí aj pre deti. U detí zabezpečte, aby sa nehrali s prístrojom. Deti by nemali používať túto zubnú kefku.

Existujú dva dôvody prečo Hydrosonic dosahuje neprekonateľnú účinnosť:

  1. Osciluje rýchlosťou 42000 kmitov za minútu na maximálne účinné čistenie. Táto vysoká frekvencia kmitania zaručuje hydrosonický efekt .
  2. Čistiacia hlava je navrhnutá tak, aby bolo optimalizované mechanické čistenie a zároveň jej hydrodymanický efekt. Vyčistí sa celý chrup – dokonca aj pod úrovnou ďasna.

Priložte prístroj Hydrosonic jemne k zubom

Na dosiahnutie maximálnej účinnosti jemne priložte vlákna sonickej zubnej kefky na povrch zubov. Neaplikujte žiadny tlak – jednoducho ju tam držte. Dbajte na to, aby ste držali prístroj Hydrosonic pod uhlom 45 stupňov – prístroj Hydrosonic je skonštruovaný presne na tento uhol.

Každá sonická zubná kefka čistí zuby a ďasná a do určitej miery aj medzizubný priestor. Prístroj hydrosonic čistí tieto medzizubné priestory  mimoriadne dobre. Napriek tomu odporúčame čistiť si aj medzizubné priestory, najmä ak trpíte gingivitídou, parodontitídou alebo chýbajúcou zubnou hmotou, alebo ak sa liečite na jedno z uvedených ochorení. Medzizubné kefky sú k dispozícií v rôznych veľkostiach. Správnu veľkosť vám najlepšie vyberie zubný lekár alebo odborník na zubnú hygienu.

Zubná pasta pre sonické zubné kefky

Je tiež veľmi užitočná. Je mimoriadne vhodná pre sonické zubné kefky. Je vyrobená tak, aby tvorila menej peny, čo následne zabezpečuje intenzívnejšie využitie hydrodynamického efektu a lepšiu distribúciu aktívnych zložiek.

Exit mobile version