Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Chránite si svoje zuby?

Poškodenie tvrdých zubných tkanív

Pád na trampolíne? Nehoda na bicykli? Úrazy tvrdých tkanív sú často nezvratné a pokiaľ je poškodený aj koreň zuba, je potrebné ho extrahovať a koreň nahradiť zubným implantátom.

K zubnému lekárovi pacienta privedie nie len zlomený zub, ktorý vyzerá neestetický, je ostrý ale hlavne – veľmi bolí.

V živote sa nám môže prihodiť úraz, ktorý nám poškodí zub natoľko, že o zuby prídeme. V takomto prípade v Smile Clinic odporúčame náhradu zuba pomocou zubného implantátu.

Zubné implantáty slúžia nielen na uchytenie zubného mostíka pri komplexnej náhrade chrupu, ale pomocou zubného implantátu je možné nahradiť aj jeden chýbajúci zub. Zubný implantát je voľbou číslo jeden pri náhrade tvrdého tkaniva – zuba. Spoľahlivosť a dlhodobé riešenie sú najväčšími výhodami zubných implantátov.

zlomený zub nahradený zubným implantátov
Ukážkový prípad

Prípad nášho pacienta, ktorý
prišiel o predný zub. Poškodený bol aj koreň zuba – zub sme vytrhli a nahradili zubným implantátom. Počas doby hojenia sme pacientovi vyrobili provizórnu zubnú korunku.

úrazy sú typické hlavne u športovcov / foto zdroj internet

Úrazy predných zubov sú typické hlavne pre športovcov a detí, u ktorých sú pády viac očakávané. Ako prevenciu hlavne u športovcov odporúčame nosenie dlahy na ochranu zubov.

dlaha na ochranu zubov
Exit mobile version