Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Náhrada zubov – implantáty a korunky

Náhradu zuboradia zubnými korunkami v kombinácii so zubnými implantátmi odporúčame pacientom, ktorí majú niektoré vlastné zuby zachované, ale chceli by ich esteticky upraviť a nahradiť chýbajúce zuby zubnými implantátmi.

Často k nám prichádzajú pacienti len s požiadavkou o náhradu chýbajúcich zubov alebo estetickú úpravu predných zubov. Tak to bolo aj v prípade našej pacientky pani Eleny, ktorá sa objednala na konzultáciu k MUDr. Salkovi.

Pacientke chýbali takmer všetky zubné stoličky a preto mala značne narušenú žuvaciu funkciu chrupu. Na základe chýbajúcich stoličiek využívala pacientka viac predné zuby, ktoré boli žuvaním zaťažované, čo ich oslabovalo a mali zvýšenú tendenciu kaziť sa. Preto, lekár odporučil pacientke okrem estetickej úpravy predných zubov nahradiť aj chýbajúce stoličky zubnými implantátmi, aby sa obnovila správna žuvacia funkcia chrupu.

Po konzultácii s lekárom sme pacientke vyhotovili nasledovný plán ošetrenia:

Pacientka po dokončení ošetrenia

Vrchná čeľusť:
8 extrakcií
6 zubných implantátov
12 implantátových koruniek

Spodná čeľusť:
3 Endodoncie – ošetrenie koreňových kanálikov
4 zubné implantáty
4 implantátové korunky

Po konzultácii sme sa s pacientkou dohodli na termíne ošetrenia. Počas ošetrenia, ktoré prebiehalo v lokálnej anestéze, lekár najskôr vykonal všetky naplánované extrakcie zubov a následne zaviedol do oboch čeľustí zubné implantáty. Vo vrchnej čeľusti sme nahradili celý zubný oblúk a v spodnej čeľusti sme pacientke nahradili na každej strane dve stoličky. Ak chýbajú dva vedľa seba susediace zuby, je potrebné zaviesť pacientovi dva zubné implantáty, na ktoré nasadíme implantátové nadstavby a dve implantátové korunky.

Po implantácii sme pacientke nasadili na vrchnú čeľusť dočasný zubný mostík, ktorý bol na zubné implantáty pripevnený fixne. Dočasný zubný mostík, ktorý u nás v Smile Clinic nasádzame pacientom ihneď po zavedení zubných implantátov, je vystužený titánovou konštrukciou, čo mu dodáva lepšiu stabilitu a pevnosť. Okrem estetickej funkcie táto dočasná náhrada chrupu umožňuje pacientovi konzumovať potravu počas doby hojenia bez väčšieho obmedzovania.

Počas doby hojenia zubných implantátov, ktoré trvá 2-4 mesiace, pacientka podstúpila ošetrenie koreňových kanálikov v spodnej čeľusti a po zahojení zubných implantátov sa pacientka vrátila na kliniku na odobratie odtlačkov. Posledným krokom ošetrenia je nasadenie trvalých koruniek na zubné implantáty, pričom výroba zubných koruniek od odobratia odtlačkov trvá pri takomto type ošetrenia približne 2-3 týždne.

Snímok pred ošetrením
Snímok po ošetrení
Exit mobile version