Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Okamžité zuby

Extrémny úbytok kosti – Požiadavka bola okamžité zuby.

Keď nás pán Ondrej z Prešova navštívil, zuby mu viseli doslova na vlásku. Zubný mostík, ktorý mal nasadený už 20 rokov doslúžil a situáciu bolo treba radikálne a hlavne neodkladne riešiť. Požiadavka pacienta bola okamžité zuby po implantácii. Prechodné obdobie hojenia bez zubov si pacient nemohol dovoliť najmä pre pracovné povinnosti a vzhľadom na silný dávivý reflex, by zubné protézy neboli pre neho vhodným riešením. Snímateľná náhrada by pacientovi mohla spôsobovať vážne tráviace ťažkosti, bolesti temporo-mandibulárneho kĺbu a obmedzenie jeho neodkladných pracovných povinností.

CT snímok

Pri osobnej konzultácii sme pacientovi zhotovili OPG röntgenový snímok (panoramatický rtg) a CT snímok (3D röntgen), ktoré nám potvrdili, že pacient trpí masívnym úbytkom kosti, spôsobený rozsiahlym zápalovým ochorením parodontu. Jediným riešením, ako pacientovi vrátiť späť riadnu žuvaciu a estetickú funkciu chrupu, bola náhrada zubov pomocou zubných implantátov s potrebnou dostavbou kosti.

Plán ošetrenia, ktorý sme pre pacienta pripravili bol nasledovný: extrakcia zbytkového chrupu v čeľusti a v sánke, dostavba kosti, sinus lift ošetrenie a implantácia 8 zubných implantátov v hornej čeľusti a 6 zubných implantátov v sánke. Pacient s takýmto návrhom riešenia jeho situácie súhlasil, preto sme následne naplánovali samotný zákrok a termín jeho ošetrenia,  zubnými implantátmi s okamžitými provizórnymi fixnými náhradami.

Celé ošetrenie sme rozdelili na dve časti – implantáciu v hornej čeľusti a spodnú čeľusť sme implantovali o pár týždňov neskôr. Pacient po implantácii zostal na noc v Piešťanoch, pretože dlhé cestovanie po zložitom zákroku by bolo nevhodné a veľmi vyčerpávajúce, do Prešova odcestoval až na druhý deň po zákroku. Je to rozumné rozhodnutie, ktoré odporúčame všetkým našim pacientom, ktorí k nám na zubnú kliniku do Piešťan cestujú z ďaleka.

Na OPG snímkoch vidieť priebeh implantácie:

Provizórny mostík s titánovou konštrukciou pred nasadením

V zubnej klinike Smile Clinic poskytujeme pacientom fixný provizórny zubný mostík ihneď po implantácii. Vyrobíme ho pre každého pacienta individuálne na základe odtlačkov jeho zubov. Provizórny zubný mostík je zubná protéza s vlastnosťami fixného mostíka, ale s výhodou, že ju možno v prípade potreby zložiť dolu.

Výhody fixného provizórneho zubného mostíka 

Keramický zubný mostík

Cieľom tohto ošetrenia bolo poskytnúť pacientovi fixné riešenie náhrady chrupu a obnoviť funkčnosť jeho žuvacieho aparátu, čo sa nám podarilo po 2. molár (zub č. 7) pomocou keramického zubného mostíka, ktorý sme nasadili pacientovi po úplnom zahojení zubných implantátov.

Výsledok našej práce si môžete prezrieť tu:

Aj vás trápi váš chrup a chceli by ste to zmeniť? Urobte prvý krok a objednajte sa na bezplatnú konzultáciu u nás na klinike.

Exit mobile version