Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Celková rekonštrukcia chrupu

V Smile Clinic sa špecializujeme na celkové rekonštrukcie chrupu pomocou fixného zubného oblúka s keramickými zubnými korunkami na niekoľkých zubných implantátoch. Takéto ošetrenie je vyhľadávané najmä pacientmi pri početnej strate zubov alebo s vyberateľnými zubnými protézami.

Pacient pred ošetrením s vyberateľnou protézou

Pán Marián prišiel k nám na kliniku so zhryzom, pri ktorom nebola zachovaná jeho výška a s prítomným zostatkovým predným chrupom. Pacient mal zhotovenú vyberateľnú zubnú protézu na hornú čeľusť, ktorú ale nenosil z dôvodu, že jej nosenie mu bolo nepohodlné a spôsobovalo mu nemalé problémy.

Na základe osobnej konzultácie, rtg a CT vyšetrenia sme pacientovi odporučili extrakcie tých zubov, ktoré ešte zostali  zachované, ale boli v zlom stave a celková rekonštrukcia chrupu hornej a dolnej čeľuste pomocou zubných implantátov s fixným keramickým oblúkom.

Z možností, či pacient podstúpi ošetrenie v narkóze, alebo v lokálnej anestéze, si pacient vybral absolvovať toto ošetrenie v lokálnej anestéze s podaním sedatíva/premedikácie, čo je bežná kombinácia liečiv pri takomto komplexnom ošetrení chrupu, alebo v prípade, že má pacient z ošetrenia strach.

Plán ošetrenia pána Mariána, a teda celková rekonštrukcia chrupu, zahŕňala implantáciu 6 zubných implantátov do hornej a 6 implantátov do dolnej čeľuste.

Keďže našou filozofiou je nasadiť fixné provizóriá na implantáty okamžite po implantácii, pacient sa nemusel obávať, že po implantácii odíde z kliniky bez provizórnych koruniek.

Ešte v ten istý deň po implantácii sme pristúpili k výrobe fixných, provizórnych zubných náhrad, ktoré slúžia pacientovi po dobu hojenia implantátov, približne 2 – 3 mesiace. Vnútro-ústnym zváraním sme vyrobili titánovú konštrukciu budúceho fixného mostíka, na titánovú konštrukciu sme pripevnili vopred pripravenú živicovú protézu, ktorú sme upravili podľa potrieb pacienta, zaleštili a priskrutkovali o implantátové nadstavby.

Po upravení a pripevnení provizórnej zubnej náhrady a po artikulácii pacient udával komfortný pocit pri žuvaní a provizórne zubné náhrady boli pre pacienta taktiež veľmi uspokojivé.

Nasledovala ešte kontrola záhryzu niekoľko dní po zákroku a o dva mesiace po implantácii nás pacient navštívil pre kontrolu a odobratie odtlačkov pre výrobu finálnych implantátových koruniek, ktoré sme nasadili pri pacientovej následnej návšteve u nás na klinike.

Exit mobile version