Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Ako prebieha implantácia v Smile Clinic?

Čaká vás ošetrenie pomocou zubných implantátov v SmileClinic? V tomto článku vám priblížime ako prebieha implantácia, ako sa pripraviť a čo očakávať po implantácii.
 
Pred Implantáciou
CT San – 3D snímok
 
Odporúčame pacientom aby si zariadili na deň implantácie voľný deň a neplánovali si nič fyzicky náročné. Aj keď toto ošetrenie prebieha rýchlo a bezbolestne je dôležité mať na pamäti, že je to chirurgický zákrok. Je potrebné rátať s tým, že sa zdržíte na klinike niekoľko hodín. Záleží aj od rozsahu vášho ošetrenia.
 
Je dôležité aby ste sa pred zákrokom dostatočne najedli. V žiadnom prípade nie je vhodné prísť nalačno.
Po vašom príchode na kliniku sa o vás postará náš skúsený personál. Pred implantáciou pacient podpisuje informovaný súhlas s ošetrením a v prípade nejasností má pacient možnosť na akékoľvek otázky ohľadne ošetrenia.
 
Pre pacientov, ktorí majú strach pred ošetrením je možnosť podania sedatíva – Dormicum. Je to liek na ukľudnenie pred ošetrením. Tento liek má utlmujúce účinky, preto pacient po užití tohto lieku nesmie viesť motorové vozidlo.
Implantácia
Zubné ošetrenie – Implantácia
Po implantácii
 
Ako prevenciu pred prípadným zápalom a bolesti bude pacient užívať antibiotiká a analgetiká po dobu jedného týždňa po implantácii. Dôležité je aby bezprostredne po zavedení zubných implantátov pacient konzumoval tekutú stravu (nie horúcu) V žiadnom prípade nesmiete na implantátoch hrýzť. Mohlo by sa stať, že hojenie zubných implantátov by sa skomplikovalo a preťažované implantáty by sa vylúčili. Po celú dobu hojenia pacient musí konzumovať mäkkú stravu.
 
Približne po 10 dňoch po zákroku sa pacient vráti na kliniku na kontrolu hojenia zubného implantátu a odstránenie stehov. Integrácia zubného implantátu do kosti trvá približne 2 – 3 mesiace.
Po implanácii dostane pacient chladiaci obklad
 

Pacient po implantácii dostane predpis na antibiotiká a analgetiká.

5 tipov na zotavenie po zavedení zubných implantátov v SmileClinic

Získať zubné implantáty vyžaduje chirurgický zákrok a aj keď implantáty pôsobia ako prirodzené zuby to neznamená, že nemusíte urobiť nič pre rýchlejšie zotavenie. Vo vašich ústach budete pocitovať miernu bolesť, krvácanie alebo opuch.

Ponúkame Vám 5 tipov na zotavenie po implantácii:

  1. Aj keď je možné, že sa môžete vrátiť do práce hneď na druhý deň po zaimplantovaní, nie je vhodné, aby ste vykonávali nejakú namáhavú činnosť. Zvýšená záťaž by mohla spôsobiť silné krvácanie.

Opuch v okolí implantátov by mal ustúpiť do niekoľkých dní. Stehy môže vybrať Váš zubár, hygienik, alebo zdravotná sestra asi týždeň po zavedení zubných implantátov, alebo môžete počkať a my Vám ich vyberieme počas Vašej ďalšej návštevy u nás.

  1. Ak máte bolesť, krvácanie alebo opuch, neignorujte to. Všetkým týmto príznakom môžeme zabrániť prvou pomocou alebo voľne dostupnými liekmi z lekárne. Nepotrebujte k tomu nijaké recepty od lekára. Keď si všimnete silnú bolesť aj po tom, ako ste užili lieky proti bolesti, budete musieť prísť na kontrolu k svojmu implantológovi. Mohlo by to znamenať nejaký vážnejší problém, alebo zápal. Aj keď je to veľmi zriedkavé, musíte o takejto možnosti vedieť.
  2. To, ako rýchlo sa vyliečite a zotavíte po implantácii, závisí aj od typu zákroku, ktorý ste podstúpili, ale aj od toho, ako ste pripravený na to, keby nastali nejaké komplikácie. Všeobecne platí, že medzi implantáciou a vzatím otlačkov je doba hojenia implantátov 2 až 3 mesiace. Počas tejto doby hojenia sa implantát zrastá s kosťou. To znamená, že kosť začne pomaličky obrastať implantát, čo môže spôsobiť menšie pobolievanie v priebehu niekoľkých týždňov. Je dôležité, aby ste to vedeli a brali túto bolesť ako priebeh hojenia. Túto menšiu bolesť môžete zmierniť bežne dostupnými analgetikami ako napr. Ibalgin. V prípade, ak by ste mali nejaké pochybnosti kontaktujte nás.
  3. Nehryzte na zubné implantáty. Dáme Vám nejaké tipy ako sa máte stravovať, ale bude nutné, aby ste jedli len mäkké, alebo tekuté jedlá v priebehu niekolkých týždňov.
  4. Je nevyhnutné, aby ste počas doby hojenia dodržiavali správnu ústnu hygienu. Aj keď je to niečo čo robíte bežne, je obzvlášť dôležité, aby ste sa na to zamerali počas doby hojenia. Nesprávna ústna hygiena by mohla mať za následok opuchnutie ďasien. To by mohlo viesť aj k neúspešnosti implantácie.

Dodržiavajte týchto 5 krokov a uľahčíte si zotavovanie.

 
 
OPG snímok pred a po implantácii

Po zavedení zubných implantátov do čeľustnej kosti sa rana zašije. Na zmiernenie opuchu odporúčame pacientovi studený obklad v mieste implantácie a ako prevenciu možného zápalu, pacient užíva antibiotiká a analgetiká. Po implantácii odporúčame pacientom vyhnúť sa namáhavým fyzickým aktivitám a je dôležité, aby pacient konzumoval iba mäkkú alebo tekutú stravu z dôvodu, aby zubné implantáty neboli zaťažované a hojenie prebiehalo bez komplikácii. Je možné zaviesť zubný implantát ihneď po extrakcii zuba, kedy sa zubný implantát vsadí na miesto po extrahovanom zube.

Exit mobile version