Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Tuning zubov

Už starí Babylončania sa starali o svoje zuby pomocou upravených drievok. Už táto predstava znie bolestivo. Podľa štatistík zuby Slovákov patrili do nedávna k najhorším v únii.

Podľa štatistiky 34% detí vo veku do 14 rokov ešte neboli u zubára. V detstve je potrebné začať s návštevami zubného lekára z dôvodu prevencie a správnej náuky starostlivosti o zuby.

Ak dieťa navštívi zubnú hygieničku, postupne si zvyká na prostredie zubnej ambulancie. Okrem správnej techniky čistenia zubov sa naučia pochopiť aj to, že zubné zdravie súvisí s celkovým zdravým a so správnym stravovaním.

Sladké „bublinkové“ nápoje by sa mali stať veľkým „NIE“, pitie z detských flašiek by malo prestať čo najskôr. Pri pití z detskej fľaše sa krivia predné zuby.

O správnej hygiene u detí sa dočítate viac na tejto linke.

„Tuning zubov“

V siedmom storočí Etruskovia používali ako zubné náhrady zuby z cicavcov. V Peru sa našla lebka s 32 implantátmi z kremenca a ametystu. Moderná stomatológia poskytuje spoľahlivé zúbne náhrady, ktoré pri správnej starostlivosti poskytujú aj doživotnú funkciu.

Pacienti najčastejšie prichádzajú o svoje zuby najmä zlou starostlivosťou alebo úrazmi. U pacientov je zubná náhrada nielen záchranou z pohľadu jej fukčnosti ale je vyhľadávaná aj z estetického dôvodu, pri ktorom sa po ošetrení zvyšuje sebavedomie každého ošetreného pacienta.

Pre koho je nová zubná náhrada vhodná?

Najvyhľadávanejšími zubnými náhradami sú korunky a implantáty. Medzi korunkami sú to celokeramické-zirkónové korunky a zubné implantáty. Na vyhotovené zubné náhrady je poskytovaná záruka avšak pacient musí byť informovaný, že záruka sa zubné náhrady sa dá uplatniť iba za podmienok akými sú: pravidelná kontrola u stomatológa v podobe preventívnych prehliadok, dodržiadanie správnej zubnej hygieny a riadenie sa podľa pokynov zubného lekára.

Nebojte sa zubnej náhrady

Exit mobile version