Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Žiarivý úsmev, po ktorom už dlho túžite

Pán Štefan vyhľadal a navštívil Smile Clinic po prvýkrát v marci 2013 z dôvodu, že nebol so svojimi zubami spokojný – mal ich zafarbené, zlomené a niektoré mu chýbali. Pri vstupnej konzultácii s MUDr. Marekom Salkom v Smile Clinic v Piešťanoch mu lekár navrhol celkovú rekonštrukciu chrupu pomocou zubných implantátov a celo-keramických zubných koruniek. Po konzultácii sme pacientovi pripravili jeho plán ošetrenia s cenovou kalkuláciou za ošetrenie spolu s predbežným počtom potrebných návštev.

Plánované ošetrenie pacient odkladal z časových dôvodov, ale ako sa nám neskôr priznal, taktiež aj pre obavu zo samotného zákroku. K prvému kroku ku zmene ho prinútili až bolesti zubov, ktoré sú zvyčajne spôsobené zubnými kazmi a/alebo zápalmi v ústnej dutine.

U nás na klinike kladieme dôraz na to, aby každé veľké ošetrenie bolo dokončené do 6 – 7 mesiacov. Keďže k nám pacient cestoval z ďaleka, snažili sme sa počas každej jeho návštevy spraviť maximum a tým počet návštev znížiť na minimum.

Ako postupujeme pri celkovej rekonštrukcii chrupu pomocou zubných implantátov a zubných koruniek?

Po extrakciách nevyhovujúcich zubov MUDr. Salka za asistencie svojho tímu zaviedie zubné implantáty a po implantácii ďalej pacientovi na zavedené zubné implantáty nasadíme dočasný fixný mostík na titánovej konštrukcii. Je dôležité, aby zubné implantáty neboli preťažované počas ich doby hojenia a nebol na ne vyvíjaný tlak. To znamená, že pacientovi odporúčame konzumovať iba mäkkú stravu počas celej doby hojenia implantátov. Tým predíde prípadným komplikáciám počas hojenia implantátov.

14 dní po implantácii pacient navštívil našu kliniku na vybratie stehov, kontrolu hojenia zubných implantátov a naplánovali sme tiež ďalšiu návštevu na odtlačky implantátov. Ďalší krok ošetrenia po zavedení zubných implantátov môže byť uskutočnený o 10 – 14 týždňov, keď sú zubné implantáty pevne zahojené v kosti.

Počas jednej návštevy sme vyhotovili odtlačky zahojených implantátov a začali sme s ošetrovaním zubov, ktoré mali byť esteticky upravené zubnými korunkami. Súčasť prípravy zubov pred nasadením zubných koruniek je obrúsenie zubov, urobenie odtlačkov a nasadenie provizórnych zubných koruniek, aby mal pacient obrúsené zuby chránené po celú dobu, kým nie sú ešte nasadené keramické zubné korunky. Takéto ošetrenie zvyčajne trvá niekoľko hodín, v závislosti od množstva ošetrovaných zubov. Pri tejto návšteve sa tiež dohodneme s pacientom na odtieni zubných koruniek, ktoré budú následne zhotovené. Či pacient uprednostní prirodzený odtieň najbližší jeho pôvodnej farbe a prípadne okolitým zubom alebo o niekoľko odtieňov bledší, je na jeho výbere.

Keď sú zubné korunky pripravené, pacientovi sú nasadené na dočasný cement. Má pri tom možnosť zvyknúť si na ich tvar, veľkosť a farbu, prípadne zistiť, ako na zmenu reaguje rodina, priatelia alebo kolegovia. Všetky prípadné úpravy, ktoré by si pacient prial na vyhotovených korunkách uskutočniť, je možné vykonať ešte pred ich nasadením na trvalý cement. Našou výhodou je, že zubné laboratórium máme priamo v budove zubnej kliniky v Piešťanoch, čo umožňuje rýchlu komunikáciu a efektívnu spoluprácu medzi našimi zubnými lekármi a zubnými technikmi.

Pacient pred a po zubnom ošetrení v zubnej klinike Smile Clinic

Plán ošetrenia pána Štefana, ktorého fotky pred a po ošetrením vidíte tu na našej stránke: vrchná čeľusť: 9 celokeramických zubných koruniek, 4 implantátové korunky; spodná čeľusť: 7 celokeramických zubných koruniek, 7 implantátových koruniek.

Na finálnu fázu ošetrenia – na nasadenie, prišiel pacient aj s manželkou. Obaja boli veľmi spokojní s konečným výsledkom, čo prezrádza aj ich spokojný úsmev na fotografii, ktorú vidíte nižšie. 🙂

Exit mobile version