Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Prevencia je základ starostlivosti o chrup

Veľkou chybou je myslieť si, že kaz alebo zápalové ochorenie v dutine ústnej je dedičnou záležitosťou. Dnes sa už vie, že tieto problémy spôsobujú baktérie a, že len správnou a  systematickou starostlivosťou im možno predchádzať

Dôležitou preventívno-liečebnou metódou pre nás všetkých je pravidelná dentálna hygiena a pravidelné návštevy u zubného lekára.

Vrámci preventívnej starostlivosti a dokonalej hygieny nášho chrupu odporúčame návštevu dentálnej hygieničky.

Aké výhody prinášajú pravidelné návštevy dentálnej hygieny?
Ambulancia dentálnej hygiena / Dental hygiene ambulance
  • dentálna hygiena zdokonalí váš úsmev
  • poskytnutie inštruktáže domácej hygieny pre deti a dospelých
  • Dentálna hygiena patrí k najpopulárnejším ošetreniam v zubnej ambulancii, pretože nebolí a máme po ošetrení pocit výborne vyčistených zubov. Odporúčame ju absolvovať 2 x ročne.

    Ošetrenie zahŕňa:

    Odstránenie zubného kameňa a povlakov sa robí pomocou ultrazvuku alebo manuálne pomocou kiriet.

    Pieskovanie – Air – flow

    Airflow – pieskovanie:

    Je to metóda ktorá šetrne odstraňuje škvrny a pigmentácie pomocou špeciálneho air flow prášku. Tieto škvrny a pigmentácie zapríčiňuje konzumácia farebných jedál a nápojov.

    Pravidelnou návštevou dentálnej hygieny si zabezpečíme belší a zdravší vzhľad našich zubov.

     
    Dentánla hygiena u tehulky :

    Počas tehotenstva odporúčame budúcim mamičkám absolvovať 2 sedenia. Prvá návšteva by mala byť v druhom trimestri a druhá v treťom trimestri.

    V prvom alebo druhom trimestri dentálna hygienička skontroluje ďasná a zuby, odstráni zubný kameň a povlaky zo zubov, ošetrí povrch zubov podľa potreby. Počet stretnutí je ovplyvňovaný stavom tvrdých a mäkkých zubných tkanív a úrovňou dentálnej hygieny.

    Okrem ošetrenia mamička získava informácie o správnej starostlivosti o zuby a ďasná. Dentálna hygienička poradí s výberom zubnej kefky, správnej techniky čistenia, podľa potreby odporučí aké pomôcky ústnej hygieny má mamička používať. Dozvie sa, aké dôležité je zloženie potravy nie len pre ňu, ale aj pre dieťatko. Strava výrazne ovplyvňuje vývoj a mineralizáciu zubov. Asociácia dentálnych hygieničiek v Slovenskej republike organizuje projekt : Generácia bez kazu, zameraný aj na tehotné pacientky : https://www.adhs.sk/

    Výsledok po dentálnej hygiene / Before and after dental hygiene
    Exit mobile version