Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Aká čistá je Vaša zubná kefka?

Čistota zubnej kefky

Kúpelňa je miestom, kde človek pravidelne praktikuje hygienu tela. V kúpeľni sa nachádza množstvo baktérií aj keď sa môže zdať, že je čistá. Ak by ste videli, aké baktérie sa nachádzajú pod štetinami Vašej zubnej kefky, dali by ste si ešte raz takúto kefku do úst? Špinavá zubná kefka môže nepriaznivo ovplyvňovať zdravie zubov. Preto je dôležité starať sa nielen o čistotu zubov, ale aj o čistotu zubnej kefky.

Zubní lekári odporúčajú, aby sa zubná kefka vymieňala najmenej raz za tri mesiace. Čas na výmenu zubnej kefky ale závisí aj na jej opotrebovaní, nakoľko opotrebované zubné štetiny čistia zuby neefektívne a menej pomáhajú pri odstraňovaní zubného povlaku.

Nevyhovujúce zubné štetiny zle čistia okolie zubov a tak baktérie, ktoré sú schopné prežiť v zubnej kefke, môžu prispieť k vzniku zubných ochorení. Čistota zubnej kefky sa znižuje aj vtedy, ak ju po použití odkladáme dole štetinami alebo ak na štetiny používame kryt, ktorý udržuje vlhkosť a tak umožňuje množenie baktérií. Najhoršie uložená zubná kefka je vtedy, ak je uložená v blízkosti WC.

Ako predlžiť životnosť zubnej kefky?

Dnešné moderné sonické zubné kefky obsahujú integrovaný sterilizátor, vďaka ktorému Vašu zubnú kefku zbavia nežiadúcich baktérií.

Váš ošetrujúci stomatológ Vám poradí, aká kefka je pre vás vhodná. Spýtajte sa v zubnej ambulancii.

Exit mobile version