Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Zmiernenie bolesti zubov

bolesť zubov

Už takmer každý pocítil, čo je to bolesť zubov. Vraví sa, že bolesť zubov je najhoršia bolesť, akú človek môže pociťovať.  Dokonca, aj keď ste dodržiavali správnu ústnu hygienu, vás bolesť zubov môže prekvapiť. Niektorí sa rozhodli proti bolesti bojovať s pomocou prírody. Prírodné tinktúry obsahujú alkohol, ktorý dezinfikuje postihnuté miesto, pomáha pri znižovaní zápalu a zabíja baktérie.

Najjednoduchší spôsob, ako sa vysporiadať s bolesťou zubov, je odstrániť ju vďaka návšteve u zubného lekára. Aj keď sa niekedy zdá, že bolesť prestala, často krát sa bolesť zubov vracia, a tak sa návšteve u stomatológa nevyhneme. Váš stomatológ vám poskytne najlepšiu pomoc a radu.

V prípade, že vám nebude poskytnutá prvá pomoc, je možné, že sa infekcia, ktorá sa môže nachádzať v ústnej dutine, rozšíri a spôsobí tak väčšie komplikácie. Ak sa zlý stav včas podchytí, zväčša sa dá poškodený zub zachrániť pomocou zubného ošetrenia koreňových kanálikov.

Najbežnejšie riešenie, ako odstrániť bolesť zubov, je užitie farmaceutík (analgetík), ktoré účinkujú proti bolesti. Tieto lieky poskytujú aspoň dočasnú úľavu od sústavnej bolesti zubov. Analgetiká pomáhajú ihneď. Mnoho zubárov nasadí pacientovi antibiotiká, ktoré bojujú proti vzniku zápalových ochorení. Niektoré lieky proti bolesti je možné rozpustiť vo vode a užiť ich. Úľava sa tak dostaví rýchlejšie. Účinné látky pôsobia na nervovú sústavu a tak tlmia bolesť.

Čo robiť, ak nemáte doma žiadne lieky proti bolesti?

Exit mobile version