Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Biela plomba

čistenie vonkajšej časti zubov pod 45 stupňovým uhlom

čistenie vonkajšej časti zubov pod 45 stupňovým uhlom

Amalgámová výplň a biela kompozitná výplň

Existuje niekoľko typov kompozitov. Práve biele výplne v poslednej dobe vstupujú do popularity. Vyzerajú veľmi prirodzene, takže sú na nerozoznanie od skutočného zuba. Môžete sa s nimi doširoka usmievať, rozdiel medzi farbou vašich zubov a kompozitu je len nepatrný. Už si nikto nevšimne rozdiel medzi „tmavou“ amalgámovou výplňou a vašim zubom, keď budete rozprávať či usmievať sa.

Z čoho sú biele kompozity zhotovené?

Tieto biele kompozity môžu byť vyrobené zo širokej škály materiálov. Väčšinou sa skladajú zo sklenených častíc a syntetickej živice. Farebnú škálu týchto kompozitných materiálov si vyberá stomatológ v zubnej ambulancii a to najmä podľa farby pôvodného zubu a okolitých zubov.

Koľko stojí použitie kompozitného materiálu?

Veľa ľudí tvrdí, že použitie bieleho kompozitného materiálu je oproti amalgámu príliš drahé. Cena bieleho kompozitu závisí od jeho veľkosti – plochy, na ktorý sa kompozit použije. Cena bielej kompozitnej výplne v Smile Clinic je od 83 do 160 EUR.

Sú biele výplne lepšie ako „strieborné“ amalgámové výplne?

Amalgámová a kompozitná výplň

Spočiatku boli amalgámové výplne najpopulárnejšou voľbou jednoducho preto, lebo boli  trvácnejšie. Trvácnosť bieleho kompozitu závisí od kvality práce zubára pri zubnom ošetrení, ale aj od miesta umiestnenia. S príchodom zdokonaľovania jednotlivých materiálov sa ich trvácnosť predĺžila, a tak kompozitné výplne vydržia oveľa dlhšie.

Pre koho sú vhodné biele plomby?

Biele výplne sú použiteľné pre každého. Vyzerajú prirodzene a sú bezpečné.

Spýtajte sa vášho ošetrujúceho zubára na možnosti použitia kompozitnej plomby.

Exit mobile version