Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Celková rekonštrukcia chrupu

Do Smile Clinic prichádza veľa pacientov, ktorí majú záujem o celkovú rekonštrukciu chrupu. Často sú to pacienti v pokročilom veku, ktorí sa nás pýtajú, či sú vzhľadom na svoj vek ešte vhodní kandidáti na celkovú rekonštrukciu chrupu pomocou zubných implantátov. Je to vlastne náhrada všetkých zubov pomocou najmenej štyroch zubných implantátov, na ktoré sa nasadí 12 členný zubný mostík. Počet zubných implantátov na ktorých je mostík pripevnený záleží od stavu kosti pacienta. U niektorých pacientov bude potrebné použiť 5 alebo viac implantátov.

Zubný mostík je pripevnený na implantátoch fixne, takže sa vyhnete nepríjemnostiam, ktoré by Vám snímateľná zubná náhrada mohla priniesť. Veľkou výhodou zubných implantátov je aj fakt, že implantáty nám slúžia ako naše vlastné zuby a preto žuvacia funkcia je plne obnovená.

Tak to bolo aj v prípade nášho pacienta Filipa, ktorý si s nami dohodol termín na konzultáciu v Smile Clinic. Jeho chrup bol vo veľmi zlom stave – veľa zubov mu chýbalo a tie čo ešte boli zachované, už nespĺňali svoju funkciu.

Aj keď už mal pán Filip po šesťdesiatke, rozhodol sa pre radikálnu zmenu.

Filip po nasadení mostíka

Čo obsahoval plán ošetrenia nášho pacienta Filipa?

Vrchná čeľusť : 6 zubných implantátov, 12 implantátových koruniek, 5 extrakcií, 2 x sinus lift.

Spodná čeľusť: 5 zubných impalntátov, 12 implantátových koruniek a 6 extrakcií.

Ošetrenie spodnej a vrchnej čeľuste sa urobilo naraz v lokálnej anestéze. Po extrakciách a sinus lifte sa implantovalo do oboch čeľustí. Celé ošetrenie trvalo asi 4 hodiny. V zubnom laboratóriu sme vyrobili provizórny mostík s titánovou výstužou, ktorý sme pacientovi nasadili hneď po implantácii.

Pacienti mnohokrát odkladajú náhradu chrupu pomocou zubných implantátov len z obavy, že budú bez chrupu po celú dobu hojenia. V Smileclinic Vám nasadíme provizórny mostík s titánovou konštrukciou. Je to provizórny chrup, ktorý má funkčnú, ale aj estetickú úlohu. Výhodou tohto mostíka je to, že je na Vašich zubných implantátoch nasadený fixne a v ten istý deň hneď po implantácii. Ušetrí sa počet návštev na klinike.

Finálny snímok po nasadení trvalého mostíka

Týždeň po zákroku sa pán Filip vrátil na kliniku na kontrolu a odstránenie stehov. Doba hojenia po implantácii je 2-4 mesiace. Po zahojení sa pacient vráti na kliniku na odobratie odtlačkov. V zubnom laboratóriu sa môžu začať vyrábať  implantátové mostíky na obe čeľuste. V prípade Filipa výroba mostíkov trvala 3 týždne.

Snímok pred ošetrením
Snímok po ošetrení, s nasadeným dočasným mostíkom
Exit mobile version