Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Keramický zubný mostík

Keramický zubný mostík je jednou z možností ako nahradiť nekompletný chrup. Má nielen estetickú funkciu, ale aj dôležitú záchovnú a funkčnú úlohu. Mostík vyrobený profesionálnym zubným technikom a z kvalitných materiálov je na nerozoznanie od pravých zubov. V neposlednom rade, kompletný chrup nám dodáva aj stratené sebavedomie. Je to po psychologickej stránke významné plus.

Čo je keramický zubný mostík?

Zubný mostík je náhrada jedného, alebo viacerých zubov. Uchytená je fixne na susedných  prirodzených zuboch, ktoré nazývame piliere. Aby tieto zuby mohli slúžiť ako piliere na mostík, musia sa najprv obrúsiť do požadovaného tvaru. Obrusovanie zdravých zubov môže byť považované ako nevýhoda, pretože sa pri tom  nezvratne poškodia zdravé zuby.  Obrúsenie musí byť  minimálne 2mm aby sa vytvoril priestor na kovovú konštrukciu. Po jej odskúšaní v ústach sa napáli porcelánová glazúra v odtieni farby našich prirodzených zubov.

Brúsenie zubov prebieha pod vhodne zvolenou anestézou, ktorá zabezpečí úplnú bezbolestnosť ošetrenia. Dĺžka tohto ošetrenia záleží od počtu ošetrovaných zubov, ich stavu a postavenia v ústnej dutine. Po obrúsení pacient odchádza zo Smileclinic s nasadeným provizórnym  zubným mostíkom vyrobeným zo živice. Dočasný mostík slúži hlavne ako ochrana obrúsených zubov pred poškodením a v neposlednom rade má funkčnú a estetickú úlohu.

Je dôležité nahradiť vypadnutý, alebo extrahovaný zub čím najskôr. Nekompletný chrup má nielen estetický nedostatok, ale aj rovnako dôležitý funkčný defekt. Tým, že prídeme o niektoré zuby prenášame žuvacie sily na okolité, alebo protiľahlé zuby a tým ich preťažujeme. Tieto zuby majú potom tendenciu rýchlejšie sa kaziť. Okrem toho sa často krát stáva, že v dôsledku medzery ktorá vznikne sa ostatné zuby začnú posúvať. Takéto fiziologické zmeny pôsobia nepriaznivo na ostatné zuby.

 

 

 

Exit mobile version