Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Náhrada jedného zuba – zubný implantát

Som veľmi spokojná s výsledkom práce celého tímu v Smile Clinic.

Takto pozitívne ohodnotila SmileClinic naša pacientka pani Jana pri odchode z našej kliniky. Pani Jana si objednala termín na konzultáciu u nás v SmileClinic. Mala záujem o náhradu jedného chýbajúceho zuba pomocou zubného implantátu. Na pláne ošetrenia pacientky bola náhrada zubu pomocou zubného implantátu, zubná korunka Emax a kompozitná výplň. Hneď po konzultácii sme sa s pani Janou dohodli na termíne ošetrenia. MUDr. Marek Salka zaviedol do kosti zubný implantát. Je to menší chirurgický zákrok, ktorý prebieha v lokálnej anestéze a zavedenie jedného implantátu trvá približne jednu hodinu. Bolesť po zákroku je väčšinou minimálna, ale v prípade pociťovania bolesti odporúčame pacientom užiť analgetiká.

Počas doby hojenia, ktorá trvá približne 8-12 týždňov, poskytujeme našim pacientom v SmileClinic v frontálnej oblasti dočasné korunky zdarma, takže sa nemusia obávať o svoj úsmev. Dôsledkom neestetickej medzery, ktorá vznikne po strate zuba, je ohrozená nielen estetika, ale najmä funkčnosť celého chrupu. Tým, že sa okolité zuby môžu začať posúvať a ohrozená je aj kosť v mieste chýbajúceho zuba kôli nedostatočnej stimulácii, môže nastať úbytok kostnej hmoty – atrofia. Naviac, neúplný chrup nedostatočne plní svoju funkciu pri príjme potravy.

Implantová korunka

Zubné implantáty Vám poslúžia ako základ náhrady celého zuboradia, časti chrupu alebo ako náhrada samostatného zuba. Veľkou výhodou zubného implantátu je najmä to, že susedné zdravé zuby zostanú zachované bez obrusovania. Podobne, ako naše vlastné zuby, zubný implantát po zavedení do kosti  a po zahojení je stabilne vrastený v kosti a slúži ako koreň zuba.

Po dobe hojenia zubného implantátu sa pacient vráti na kliniku, kedy mu odoberieme odtlačok. V prípade našej pacientky pani Jany, sme pri jej druhej návšteve okrem odobratia odtlačku obrúsili i zub, ktorý mal byť nahradený korunkou Emax a urobili jeho otlačok. Lekár potom ešte ošetril ďalší zub kompozitnou výplňou podľa pôvodného plánu ošetrenia. Oba odtlačky boli odovzdané zubnému technikovi a v zubnom laboratóriu sa začali vyrábať zubné korunky pre pani Janu. Výroba koruniek trvá zvyčajne jeden týždeň od odobratia odtlačkov. Posledným krokom bolo už len nasadenie finálnych koruniek našej pacientky.

Exit mobile version