Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Fotografovanie a úrazy v stomatológii

Máme nové fotografie

Nový týždeň začal pre nás veľmi milo. Od rána sme mali na klinike fotografia Adama Kováča, ktorý nás všetkých zo Smile Clinic fotil. Až pri fotení sme si uvedomili, ako sme sa za posledné roky rozrástli. Každý z nás má v Smile Clinic dôležitú úlohu a všetci sme súčasťou jedného zohratého tímu.

Pozrite si náhľad fotiek našej „zubárskej rodiny“.  Hneď ako všetky nové fotky zverejníme na interne, dáme Vám o tom vedieť aj v našom blogu.

Náš Smile Clinic tím sa skladá aj z ľudí, ktorých na klinike nevidíte denne. Ako napríklad manager Daniel Shaw, tím zubných technikov, ktorí pracujú na prízemí budovy v ktorej sídlime, ďalej zubná lekárka Hanka, Michaela a Janka ktoré sa u nás v Piešťanoch zaškoľujú na prácu na zubnej klinike Smile Clinic v Bratislave.

MDŽ v Smile Clinic

MDŽ

Krásnu pozornosť sme dostali od našich šéfov k MDŽ 🙂 Moc nás to potešilo.

Nešťastné pády

Počas týždňa sme mali na klinike zopár urgentných prípadov, ako sú pády z bicykla a úrazy pri športe. Úrazy v stomatológii najviac postihujú hlavne predné zuby. Moderná stomatológia má ale viacero možností ako takéto prípady riešiť. Od kompozitných výplní cez zubné korunky až po zubné implantáty. Našťastie sme našim pacientom vedeli pomôcť a koniec týždňa, aj keď bol Piatok 13, sme ukončili šťastlivo.

Jeden prípad úrazu Vám popíšeme.

Pacientka spadla z bicykla a nešťastne si zlomila 2 zuby vo frontálnom úseku v čeľusti. Na OPG a CT snímku sme zistili, že predná jednotka a dvojka majú poškodené korene. MUDr.Salka naplánoval extrakciu a náhradu chýbajúcich zubov pomocou zubných implantátov. Na zubné implantáty vyrobil provizórne zubné korunky, ktoré pacientke budú slúžiť po dobu 2 mesiacov. Zubný implantát slúži ako umelá náhrada koreňa zuba. Na zahojený zubný implantát sa pacientovi nasadí keramická korunka, ktorá sa esteticky a farbou doladí k okolitým zubom a nikto nič nespozná 🙂

Pacientka tesne po úraze : Pacientka po implantácii s provizórnou zubnou korunkou, ktorá jej bude slúžiť po dobu hojenia :

Toľko z týždňa v Smile Clinic,

S pozdravom,

Natália a Smile Clinic tím.

Exit mobile version