Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Náhrada jedného zubu pomocou zubného implantátu

Náhrada jedného zubu pomocou zubného implantátu je veľmi populárnym riešením. Výhodou takejto náhrady zubov je, že sa nemusia obrusovať zdravé vedľajšie zuby. Pri správnej starostlivosti nám zubný implantát vydrží aj doživotne. Postup implantácie sa začína konzultáciou so zubným lekárom / implantológom MUDr. Marekom Salkom. Zo snímku sa určí či ste vhodný kandidát na ošetrenie pomocou zubného implantátu. Pri konzultácii sa prihliada na Váš zdravotný stav a stav kosti. Kontraindikáciou zubným implantátom by mohla byť len neliečená cukrovka, ťažké ochorenie srdca alebo rakovina.

Ak na mieste implantácie je ešte zub ten sa extrahuje a hneď na to sa môže implantovať. Zavedenie implantátu trvá zvyčajne jednu hodinu. Potom sa na implantát (ak je to v oblasti frontu) nasadí dočasná korunka. Zahojenie implantátu trvá približne 8 – 12 týždňov. Po zahojení príde pacient na odkrytie implantátov a odtlačky. Po odobratí odtlačkov sa začnú vyrábať trvalé korunky. Výroba koruniek trvá obyčajne 2 týždne. Nasadenie trvalých koruniek je posledným krokom k Vášmu dokonalému úsmevu.

Jedným z našich pacientov, ktorý potreboval nahradiť jeden zub bol aj Peter. Po úraze prišiel o predný zub. A rozhodol sa pre náhradu zuba pomocou zubného implantátu.

Prístup k pacientom, ochota vyhovieť v požiadavkách, presnosť pri dodržiavaní času objednania, príjemný personál. Moje požiadavky boli splnené na 100%.

Takto ohodnotil Peter Smileclinic po ošetrení. Teší nás keď pacienti odchádzajú od nás spokojní. Je to zadosťučinenie pre nás všetkých. Pri náhrade jedného zubu pomocou zubného implantátu sa vyberie farba korunky tak, aby ladila s ostatnými zubami. Na obrázku po nasadení rozdiel medzi korunkou a zubom je na nerozoznanie.

Škála farieb koruniek
Snímok pred implantáciou
Pred a po nasadení implantátovej korunky
Snímok po implantácii
Peter po nasadení korunky
Exit mobile version