Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Nové zuby v celkovej narkóze

Veľa pacientov má strach z ošetrenia u zubného lekára. Preto pravidelné návštevy zanedbávajú a na ošetrenie prídu až keď je neskoro a v mnohých prípadoch pokazený chrup už nie je možné zachrániť. Riešením sú nové zuby v celkovej narkóze.

Pri akých indikáciach odporúčame ambulantné ošetrenie v celkovej anestézii?

Pacientka Jana po nasadení mostíka

Prvým krokom k ošetreniu v ambulantnej celkovej narkóze je objednanie sa na konzultáciu k nám do Smile Clinic. Počas konzultácie Vám lekár navrhne plán liečby a vysvetlí celý priebeh ošetrenia vášho chrupu v celkovej narkóze. Počas konzultácie bude mať pacient priestor na otázky týkajúce sa ošetrenia.

Pred ošetrením chrupu v celkovej narkóze je potrebné aby ste navštívili internistu na predoperačné vyšetrenie. Výsledky predoperačných testov by nemali byť staršie ako 10 dní. V prípade zdravotných ťažkostí, alebo iných komplikácii je potrebné aby ste nás o tom informovali.

Ak sú vaše predoperačné výsledky v poriadku, ďalším krokom je objednanie termínu na ošetrenie. Informácie spojené s ošetrením v celkovej anestézii vám budú poskytnuté počas konzultácie.

Na rekonštrukciu chrupu v ambulantnej celkovej narkóze sa objednala aj naša pacientka Jana. Čakalo ju časovo náročné ošetrenie. V jej pláne ošetrenia sa okrem celkovej anestézie naplánovalo 18 extrakcií, po 6 zubných implantátov do oboch čeľustí na ktoré sa fixne nasadí 12 členný keramický mostík.

Skompletizovať celé ošetrenie pacientky Jany si vyžadovalo 3 návštevy na klinike. Na prvom ošetrení sa extrahoval zostatkový chrup a následne MUDr. Marek Salka zaviedol po 6 zubných implantátov do oboch čeľustí.

V Smile Clinic pacienti po implantácii neodchádzajú domov bez náhradného chrupu. Ešte v deň ošetrenia pacientom nasádzame na zubné implantáty provizórny živicový mostík, ktorý je pre lepšiu stabilitu a pevnosť vystužený titánovou konštrukciou. Tento dočasný mostík umožňuje pacientovi počas doby hojenia prijímať potravu a samozrejme plní aj estetickú úlohu.

Druhé ošetrenie pacientky sa naplánovalo po troch mesiacoch od implantácie. Na to, aby sa mohli v zubnom laboratóriu začať vyrábať korunky bolo potrebné pacientke odobrať odtlačky. Potom na základe odtlačkov zubní technici vyrobia keramický mostík. Farba zubných koruniek sa vyberá po vzájomnej dohode medzi pacientom a lekárom.

Poslednou návštevou pre pani Janu na klinike bolo nasadenie keramických mostíkov na zubné implantáty. Mostíky sa uchytia na zubné implantáty fixne. Pre doživotnú trvácnosť zubných implantátov je dôležitá správna orálna hygiena a pravidelné návštevy u zubného lekára a hygieničky.

Snímok pacientky pred ošetrením
Konečný snímok po nasadení trvalého mostíka

Trápi Vás pokazený alebo neestetický chrup? Túžite po dokonalom a zdravom úsmeve? Objednajte sa na bezplatnú konzultáciu u nás v Smile Clinic.

Exit mobile version