Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Viete čo je vnútorné bielenie zuba?

Mŕtve zuby postupne po devitalizácii menia svoje optické vlastnosti. Tmavý odtieň odumretého zuba je vonkajším bielením neodstrániteľný, preto u mŕtvych zubov vykonávame vnútorné bielenie.

Čo spôsobí odumretie zuba?

Tmavý alebo zašednutý zub je znakom toho, že zub čiastočne alebo úplne odumrel. Hlavnou príčinou odumretia zuba môže byť hlavne úraz, ale aj zubný kaz, ktorý prenikol až do nervu zuba. Niektorí pacienti s tmavším zubom si spomenú na to, ako si pred časom silnejšie udreli zub čo niekedy spôsobí postupné odumretie nervu a tým zub postupne stráca svoju vitalitu a prirodzené zafarbenie.

Fotografia pred a po vnútornom bielení zuba

Estetiku celého chrupu narušuje tmavší zub a bráni Vám v usmievaní. Ako dosiahneme, aby zuby mali znova jednotný odtieň?

Riešením je vnútorné bielenie zuba.

Predtým ako je možné začať proces vnútorného bielenia zuba je nutné vykonať endodontické ošetrenie zuba. To znamená vyčistenie nervových kanálikov.  Po endodoncii sa do vnútra zuba aplikuje bieliace činidlo. Zub sa dočasne uzatvorí dočasnou výplňou a nasledujúci deň sa skontroluje účinok bielenia. Ak želaný výsledok nie je dosiahnutý tak sa proces zopakuje. Zub sa potom uzavrie kompozitnou výplňou. Počet návštev pri vnútornom bielení závisí individuálne od intenzity sfarbenia zuba.

Exit mobile version