Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Nezaložené zuby – zubné implantáty

DSC_0680

Okrem komplexných ošetrení zubov v Smile Clinic ošetrujeme aj pacientov u ktorých je potrebná len čiastočná náhrada chrupu.

Patria sem aj vývojové poruchy chrupu a s tým spojené ich prerezávanie. Zuby môžu byť nezaložené, prípadne ich uloženie v kosti neumožňuje ich prerezanie. Najčastejšie príčiny sú genetické, alebo ako dôsledok úrazu.

Následky takýchto porúch, alebo úrazov sprevádzajú človeka celý život. Preto je dôležité riešenie náhrady chrupu čím skôr. Vyrieši sa tým funkčnosť a estetika chrupu.

Na našu kliniku sa obrátil aj pacient, ktorý mal nezaložené zuby číslo 12 a 22. Ako náhradu zubov pacient používal medzerník.  Vyberateľný medzerník je nepohodlné riešenie hlavne z estetického hľadiska. Po osobnej konzultácii MUDr. Salka navrhol náhradu zubov 12 a 22 zubnými implantátmi. Ako estetickú náhradu ostatných zubov v prednej časti chrupu sa naplánovali zubné korunky.

Po zavedení a zahojení zubných implantátov sa pacient vrátil na kliniku na dokončenie ošetrenia. Zuby č. 11, 21, 13, 23 sa nabrúsili a naraz sa zhotovili odtlačky zahojených zubných implantátov a obrúsených zubov. Odtlačky slúžia pre zubných technikov na výrobu trvalých koruniek.

Snímok pacienta pred a po ošetrení
Exit mobile version