Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Zubné fazety

Nepekná farba zubov?
Chcete mať zuby po akých ste vždy túžili?
Sú vaše zuby krivé alebo majú nerovnomerný povrch?

Zubné fazety sú vhodné pre tých, ktorých zuby sú:

Zuby sa opotrebovávajú vekom a časom na nich vznikajú jemné prasklinky a ryhy.

Pre zdravie našich zubov je dôležité uvedomiť si, či dodržiavame správnu životosprávu. Pretože fajčenie, pitie alkoholu, pravidelné užívanie liekov a naše stravovacie návyky sú faktory, ktoré ovplyvňujú kvalitu našich zubov.

Zubná fazeta

je tenká vrstva porcelánu, ktorá sa prilepí na prednú stranu zuba. Možno ju prirovnať k umelým nechtom, ktoré sa lepia na skutočné nechty. Fazety esteticky upravia zuby do ideáleho tvaru a postavenia, dokonca môžu byť použité na prekrytie úzkej medzery medzi zubami.

Cena keramickej fazety v Smile Clinic: 497 EUR (cenu určí lekár pri osobnej konzultácii)

Zubná fazeta patrí do kategórie kozmetická stomatológia, pretože napomáha vytvárať želaný žiarivý úsmev a krásne zladené zuby. Výhodou je, že keramika, ktorá sa v súčasnosti používa na výrobu zubných faziet poskytuje prirodzenejší vzhľad s porovnaní s tými, ktoré boli k dispozícii v minulosti.

„Kompozitná fazeta“, ktorá je vyrobená z kompozitného materiálu, môže byť umiestnená lekárom hneď (zastavaná v ústach), alebo zirkónová alebo E – Max zubná fazeta môže byť vyrobená zubným technikom v zubnom laboratóriu a neskôr je nasadená na zub pomocou zubného cementu. Fazety vyzerajú ako prirodzené zdravé zuby. Pretože sú veľmi tenké a držia na zube pomocou silného zubného cementu, na ich prípravu stačí veľmi krátka doba. Táto príprava trvá tak dlho, ako príprava na zubné korunky.

Ako prebieha zubné ošetrenie pomocou zubnej fazety?

  1. návšteva (odtlačky pre zubné fazety) – Po vašom príchode vás stomatológ vyšetrí a skonzultuje s vami stav vašich zubov. Odtieň novej fazety si vyberiete už počas konzultácie. Lekár bezbolestne pripraví zub pre fazetu a následne zhotoví odtlačok zuba. Tento odtlačok slúži ako prototyp pre novú fazetu. Po vytvorení odtlačku sa na obrúsený zub nasadí dočasná zubná fazeta, ktorá slúži ako zubná náhrada počas čakania na nasadenie trvalej zubnej fazety. 
  2. návšteva (nasadenie trvalej zubnej fazety) Po odstránení dočasnej fazety sa bezpečne nasadí zubným cementom trvalá zubná fazeta a výsledkom je nový zub, ktorý perfektne „ladí“ s ostatnými okolitými zubami.

Sú porcelánové fazety pre Vás?

Vo všeobecnosti môžu byť fazety používané vo väčšine prípadov a prinášajú okamžitý výsledok. Už po dvoch návštevách kliniky môžete dosiahnuť úsmev, po akom ste vždy túžili. Fazeta sa používa iba v estetickej stomatológií a môžu sa časom opotrebovať.

Čo je zahrnuté v tomto type zubného ošetrenia?

Pri tomto, rovnako ako pri iných zubných ošetreniach v Smile Clinic nenájdete žiadne skryté poplatky. Ošetrenie zahŕňa konzultáciu s lekárom, samotné ošetrenie skúseným zdravotníckym personálom, dočasné zubné fazety a šálka čaju alebo kávy, ktoré sú pre Vás na klinike k dispozícii.

Škrípanie zubov – Bruxizmus – tento zvyk poškodzuje vaše zuby ale aj zubné fazety!

Veľa ľudí počas spánku trpí bruxizmom – škrípaním zubov. Toto môže ovplyvniť kvalitu nielen bočných zubov, ale aj predných zubov a stoličiek.
Môžu sa poškodiť tým, že sa zlomia alebo sa z nich odštiepi. Niektorí ľudia tiež zatínajú žuvacie svaly a tento jav má za následok tlak, ktorý môže spôsobiť bolesti hlavy. Vďaka zubnej dlahe môžeme zuby ochrániť pred poškodením.

Page last reviewed: 24 február 2021

Exit mobile version