Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Pekné zuby za týždeň

Nie ste spokojný s estetikou Vášho chrupu? Aj vy súhlasíte s názorom, že pekné zuby sú dôležitou súčasťou výzoru každého z nás?

Pre tých, ktorých trápi neestetický tvar zubov, medzery medzi zubami, opakované opravy zubov, nepekné zafarbenie alebo krivé postavenie chrupu, je riešením estetická úprava chrupu zubnými korunkami.

Zubné korunky vám vylepšia nielen estetiku chrupu, ale odporúčame ich pacientom i v prípade, že funkčnosť ich chrupu je narušená a je nevyhnutné, aby bol zub nahradený a spevnený, a tým sme predišli jeho úplnej strate.

Pacientka po nasadení koruniek

Zubné korunky odporúčame v nasledovných prípadoch:

Prečítajte si postup ošetrenia našej pacientky, ktorej škrípanie zubov značne poškodilo jej chrup a preto sa pre navrátenie sebavedomia a pekného úsmevu rozhodla pre estetickú úpravu chrupu pomocou zubných koruniek.

Som veľmi spokojná s prácou celého tímu v Smile Clinic. Konečne mám zuby po akých som stále túžila a môžem sa usmievať od ucha k uchu.

1. návšteva:

Bezplatná konzultácia v Smile Clinic. K správnemu a efektívnemu vyhotoveniu plánu ošetrenia je potrebný OPG snímok, na základe ktorého lekár posúdi stav zubov a navrhne vám optimálne riešenie náhrady zubov. V prípade našej pacientky sme naplánovali 10 celokeramických koruniek na vrchnú čeľusť. Najefektívnejšia estetická úprava chrupu sa docieli vyšším počtom zubných koruniek.

Najčastejšie 4-8 koruniek v hornej čeľusti je potrebných k vytvoreniu Vášho nového symetrického úsmevu. Veľmi dobrým spôsobom, ako zistiť koľko ich potrebujete je kontrola pred zrkadlom, kde zistíte, koľko nevzhľadných, krivých alebo nerovných zubov je viditeľných pri úsmeve. To je počet zubov, na ktoré bude vhodné umiestniť korunky.

Hovorí MUDr. Marek Salka

2. návšteva:

Samotné ošetrenie pacientky. Na to, aby sme na zub mohli nasadiť zubnú korunku, je potrebné aby bol povrch zuba obrúsený (zubná sklovina). V niektorých prípadoch, z dôvodu zlého postavenia alebo zakrivenia zubu, je nutné zasiahnuť pri obrusovaní zuba do dentínu a nervu zuba. Takýto zub musí byť potom endodonticky ošetrený. Na obrúsené zuby sme pacientke nasadili dočasné zubné korunky a na základe odtlačkov z obrúsených zubov sme v zubnom laboratóriu začali s výrobou celokeramických zubných koruniek. Dočasné korunky majú pritom ochrannú, funkčnú a zároveň estetickú funkciu počas doby prípravy trvalých zubných koruniek. Pri výbere farby má pacientka možnosť výberu zo širokej škály odtieňov. Pacientom ponúkame od prirodzených po snehobiele odtiene.

3. návšteva:

Nasadenie zubných koruniek a kontrola záhryzu je posledným krokom celého ošetrenia. Na precíznu výrobu koruniek naši zubný technici potrebovali 1 týždeň.

Ako prevenciu pred poškodením zubov a zubných koruniek odporúčame pacientom nosiť nočnú náhryzovú dlahu, ktorú v zubnej klinike SmileClinic pacientom vyrobíme.

Pred ošetrením…
…a po nasadení zubných koruniek
Exit mobile version