Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Nastal čas na radikálnu zmenu

Pacient po nasadení konečných mostíkov / Patient after fitting his permanent bridges

     Nevýhod v nosení vyberacích protéz je viacero. Protézy môžu často krát spôsobovať problémy a diskomfort pri nosení a jedení. Sú často krát nestabilné a neestetické. U niektorých pacientov spôsobujú problémy pri artikulácii a bolesti v čeľustných kĺboch.

So snímateľnou protézou nebol už dlhú dobu spokojný náš pacient Andy. Okrem estetiky ho trápilo aj to, že sa nemohol poriadne najesť. Chcel mať zuby také ako kedysi a preto sa obrátil na Smile Clinic.

Návrh na riešenie náhrady chrupu bol jednoznačný. MUDr. Marek Salka navrhol zubné implantáty a fixné mostíky do oboch čeľustí. Komplexné riešenie celého chrupu.
Plán ošetrenia sa vypracoval pri konzultácii na základe vyhotovených CT a OPG snímkov.

Bolo potrebných po 6 zubných implantátov v hornej a dolnej čeľusti, extrakcie zostatkového chrupu a dostavba kosti. Hneď po zavedení zubných implantátov sa pacientovi nasadia fixne dočasné mostíky.

Doba hojenia trvá asi 2-3 mesiace. Počas hojenia zubných implantátov je potrebné sa vyhýbať konzumovaniu tvrdých potravín, aby hojenie zubných implantátov prebehlo čo najlepšie a bez komplikácii.

Po zahojení implantátov sa pacient objedná na zhotovenie odtlačkov. Pacient si v tomto štádiu vyberá odtieň a tvar svojich nových zubov. Po výrobe mostíkov nasleduje nasadenie.

Pacient po nasadení dočasných mostíkov na zavedené zubné implantáty / Patient after fitting the temporary bridges on dental implants
Konečný výsledok po ošetrení / Final bridges after fitting
OPG snímka po dokončení ošetrenia / Final OPG x-ray after fitting the bridges
Stav chrupu pred ošetrením / Condition of the teeth before treatment

Exit mobile version