Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Zubná pasta

Zubná pasta je pasta alebo gél, ktorý sa používa spolu so zubnou kefkou ako príslušenstvo na čistenie zubov a udržiavanie zdravia zubov.

Zubná pasta sa používa k podpore ústnej hygieny. Je to pomôcka, ktorá odstraňuje zubný plak a zvyšky potravín zo zubov, pomáha pri odstraňovaní zápachu z úst. Obsahuje účinné látky, ako je fluorid alebo xylitol, ktoré pri pravidelnom používaní zabraňujú ochoreniu ďasien (gingivitíde).

Väčšina zubných pást obsahuje stopové množstvá chemických látok, ktoré môžu byť pri nadmernom používaní toxické. Zubná pasta nie je určená na prehltnutie.

Základné úlohy pasty v závislosti od druhu sú:

Zubné pasty obsahujú základné látky a aktívne látky:

Nasledovné príklady nám ukážu, prečo je potrebné pri čistení zubov používať zubnú pastu:

Súkromné zubné ambulancie, ktoré navštevuje veľa pacientov, pomáhajú s výberom správnej zubnej pasty.

Správna technika čistenia zubov spočíva vo výbere správnej zubnej kefky, napríklad značky Curaprox. Na kefku stačí naniesť iba malé množstvo zubnej pasty – vo veľkosti malého hrášku.  Kefka by mala obsahovať zarovnané štetiny v jednej úrovni. Krúživými pohybmi a pohybmi smerom od zubných koreňov a od ďasien preč sa najlepšie odstráni zubný povlak. Priestory medzi zubami sa, žiaľ, nedajú vyčistiť s obyčajnou zubnou kefkou. Tu je potrebné použiť medzizubné kefky. Správnu veľkosť vám najlepšie vyberie zubná hygienička na zubnej klinike.

Exit mobile version