Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Mostík na predné zuby

Do Smile Clinic prichádzajú pacienti rôznych vekových kategórii. Či sú to ľudia v pokročilom veku, ktorí svojim vekom už o zuby prišli, alebo sú to mladší pacienti, ktorí o zuby prišli z iných príčin. Väčšinou sa však jedná o stratu zubov z dôvodu ochorenia parodontu. Stratu zubov majú na svedomí aj nehody a úrazy.

Ben po nasadení mostíka

Jedným takým pacientom, ktorý prišiel o svoje predné zuby následkom úrazu je aj náš pacient Ben. Chýbali mu jednotky a dvojky v hornej čeľusti v pravo aj v ľavo. Rozhodol sa pre mostík na chýbajúce predné zuby. Objednal sa k nám na bezplatnú konzultáciu. Po prehliadke a po prezretí snímku MUDr. Salka navrhol tri zubné implantáty a jednu keramickú korunku. Ben musel podstúpiť niekoľko sedení u hygieničky, aby sa odstránil zubný kameň. Zubný kameň, ktorý sa nahromadí v okolí zubného lôžka môže poškodiť lôžko do takej miery, že zub sa uvoľní a vypadne. Pravidelné návštevy zubnej hygieničky a správna ústna hygiena je tou najlepšou prevenciou proti ochoreniam parodontu.

Po zavedení implantátov sa pacient približne po týždni vráti na odstránenie stehov a na kontrolu. V Smile Clinic sa v oblasti frontu po implantácii pacientovi nasadia dočasné zubné náhrady, ktoré slúžia pacientovi počas doby hojenia. Pri čiastočnej náhrade zubov ako to bolo v Benovom prípade (mostík na predné zuby), sa počas druhej návštevy po odobratí odtlačkov môže vykonať bielenie zubov. Potom sa farba koruniek doladí k vybieleným zubom. U niektorých pacientov nie je bielenie vhodné a v takýchto prípadoch sa farba koruniek vyberá podľa farby prirodzených zubov.

V Smile Clinic používame rôzne metódy bielenia. Opalescence je metóda, ktorá sa odporúča po väčších opravách zubov, aby sa dosiahol  jednotný odtieň všetkých zubov. Využíva sa k tomu gél, ktorý sa nanáša na zuby a aktivuje sa svetlom z  lampy. Cena pri tejto metóde je 199 Eur. Ďalšou metódou je Beyond/Zoom. Je založená na rovnakom princípe ako predošlá metóda, no v tomto prípade sa používa nižšia koncentrovanosť gélu. Zabezpečí rýchlejší nástup účinku bielenia. Cena je 332 Eur.

Exit mobile version