Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Komplexná rekonštrukcia chrupu

Trápi Vás nekompletný chrup? Neviete sa poriadne najesť a zasmiať? Nenechajte vyberateľnú protézu znepríjemňovať Váš život! Riešením sú zubné implantáty.

Nahrádzajú nielen korunky, ale aj korene zubov a tým poskytujú stabilné a trvácne riešenie náhrady zubov. Zubné implantáty sa zavádzajú aj do úplne bezzubej čeľuste.

Chýbajúci chrup znepríjemňuje život vo viacerých smeroch miliónom ľudí na celom svete.

Aj vy sa trápite?

Neúplný chrup neplní svoju funkciu pri príjme potravy a pacient tak nezískava všetky živiny a vitamíny zo stravy, čím je ohrozené jeho celkové zdravie.

Po strate väčšiny alebo všetkých zubov je mnoho pacientov odkázaných nosiť nepohodlné protézy.

Pod protézu sa častokrát dostávajú zvyšky jedla. Zvyšky sú živnou pôdou pre baktérie, ktoré spôsobujú zápal a zápach z úst.

Protézy častokrát obmedzujú ľudí v socializácii a sebarealizácii. Strata sebavedomia a radosti zo života je, žiaľ, z dlhodobého hľadiska často pozorovaný jav u mnohých Slovákov.

Čo môžete vďaka novému chrupu získať:

Vysnívaný vzhľad : Implantátové mostíky vytvárajú nový úsmev pacienta – závisí od vkusu a preferencie pacienta, aký tvar a odtieň nových zubov si vyberie.

Prirodzenosť : zubné implantáty sa po zahojení a nasadení implantátových mostíkov správajú sa a vyzerajú ako prirodzené zuby.

Lepšia reč : implantáty odstraňujú „šušlanie“ a nevyhovujúcu artikuláciu a umožňujú rozprávať bez obáv z toho, že by vám vaše vyberateľné zuby mohli vypadnúť.

Pohodlie : Zubné implantáty sa stanú vašou súčasťou a úplne odstránia nepohodlie spojené s nosením snímateľných zubných náhrad.

Lepšie jedlo : zubné implantáty sa správajú ako vaše vlastné zuby a umožňujú vám jesť vaše obľúbené potraviny s istotou

Zdravšie jedlo : vďaka zubným implantátom budeme môcť požuť všetko jedlo správne, a tak umožníte telu spracovať všetky živiny a vitamíny z potravy.

Vyššie sebavedomie : zubné implantáty vám vrátia úsmev na tvár a pomôžu vám cítiť sa lepšie o sebaistejšie pri rozprávaní, smianí a jedení.

Čo je zubný implantát?

Jednoducho povedané, zubný implantát je malá, no extrémne silná titánová skrutka, ktorá sa umiestni počas rýchlej operácie do čeľustnej kosti na miesto pôvodného zubu. Titán je pokladaný za najlepší biokompatibilný kov, ktorý sa požíva v medicíne už desaťročia.

Stomatologická ambulancia Smile Clinic používa zubné implantáty značky Neodent –  Straumann Group Brand . Všetky zubné implantáty sú certifikované EU.

Úspešnosť implanácií je všeobecne vysoká. Zubná klinika Smile Clinic vám ponúka na zubné implantáty celoživotnú záruku. Preto sú zubné implantáty považované za dlhodobú investíciu do nášho zdravia a výzoru.

Veľkou výhodou pri náhrade celého zubného oblúka pomocou zubných implantátov v Smile Clinic je unikátny systém dočasnej náhrady chrupu:

Hneď po zavedení zubných implantátov priamo na klinike vyhotovíme pre pacienta dočasný zubný mostík na titánovej konštrukcii a fixne ho pripevníme pomocou Weld-One systému k implantátom ešte v deň implantácie. Preto, počas hojenia implantátov, ktorá trvá zvyčajne 2 – 3 mesiace, sa pacient nemusí obávať o estetiku a funkciu svojho chrupu. Jedinečná technológia Weld-One konceptu nám umožňuje okamžité vyhotovenie fixného provizória pre nášho pacienta.

Pre koho je komplexná rekonštrukcia chrupu vhodná?

Ťažkí fajčiari, ľudia s nekontrolovanými chronickými poruchami – napríklad cukrovkou alebo srdcovými chorobami – alebo pacienti, ktorí podstúpili ožarovanie v oblasti hlavy / krku, sa hodnotia individuálne po porade s ich ošetrujúcim praktickým lekárom, resp. kardiológom / onkológom / diabetológom. Vo všeobecnosti však tieto ochorenia nie sú prekážkou pre zubné implantáty.

Úspešnosť liečby zubnými implantátmi môže byť znížená u pacientov s ochorením kostí a krvi. Títo pacienti nie sú optimálnymi kandidátmi pre zubné implantáty, no implantovať nie je nemožné – viac sa dočítate v časti kontraindikácie.

Ako ošetrenie prebieha?

Na ukážku postupu ošetrenia implantátmi vám ponúkame fotografie nášho pacienta. Zuby vo vrchnej čeľusti mal vo veľmi zlom stave a v žiadnom prípade nemal záujem o snímateľnú protézu. Bol si totiž vedomý, aké nevýhody prináša snímateľná zubná protéza. Preto sa rozhodol pre fixný zubný mostík na implantátoch. Na finálnej fotografii vidíme usmiateho a spokojného pacienta s jeho novými zubami.

Aký je proces ošetrenia?

Prvá návšteva:

Ošetreniu predchádza bezplatná konzulácia s implantológom, ktorý bude zákrok vykonávať. Jej nevyhnutnou súčasťou je CT scan – 3D röntgen, pomocou ktorého sa zistí hrúbka kosti a lekár určí oblasti a počet potrebných implantátov.

Druhá návšteva:

Zavádzanie implantátov trvá približne tri hodiny. Implantácia je bezbolestná a vo väčšine prípadov sa vykonáva v lokálnej anestéze. Ošetrenie je však možné absolvovať aj v celkovej anestéze – narkóze.

Ako sa pripraviť v deň implantácie

Hneď po zavedení zubných implantátov priamo na klinike vyhotovíme pre pacienta dočasný zubný mostík na titánovej konštrukcii a fixne ho pripevníme pomocou Weld-One systému k implantátom ešte v deň implantácie.

Po implantácii odídete domov s dočasnými zubami, takže už v deň ošetrenia odchádzate z kliniky zo zubami – môžete sa socializovať a rozprávať bez problémov.

Umiestnenie zubných implantátov sa vykonáva za sterilných podmienok a najmenej 90% implantátov ostáva v ústnej dutine doživotne, s prihliadnutím na následne správne vykonávanú ústnu hygienu a zdravotný stav pacienta.

Je veľmi dôležité, aby pacienti po implantácii zuba dlhodobo dodržiavali dobrú ústnu hygienu a pravidelne navštevovali svojho zubára.

Po zavedení zubných implantátov nasleduje proces hojenia, čiže regeneračná fáza.

Tipy na rýchle zotavenie po implantácii nájdete TU

Tretia návšteva:

Hojenie zubných implantátov trvá približne 2 – 3 mesiace, no dĺžka doby hojenia je individuálna u každého pacienta.

Po zahojení sa odstráni dočasný mostík a odoberú sa odtlačky implantátov. S pomocou lekára a sestry si pacient vyberie tvar a farbu jeho budúcich zubov.

Posledná návšteva:

Na poslednej návšteve, ktorá sa uskutoční o cca 3 týždne od odobratia odtlačkov, sa na implantáty nasadí trvalý implantátový mostík.

Časté otázky ohľadom implantátov:

Anestéza

„Môžem podstúpiť ošetrenie pomocou celkovej anestézie?“

Áno, môžetete, ale celková anestéza nie je pre zavedenie zubných implantátov nutná. Ošetrenie je porovnateľné s extrakciou zuba. Počas zákroku môžete pocítiť vibrácie a ľahký tlak, nie však bolesť. Pre väčšinu pacientov je ošetrenie pomocou lokálnej anestézie vyhovujúce a tak narkóza nie je potrebná.

Krásne zuby

„Páčia sa mi oblé zuby. Budem si môcť vybrať, ako moje zuby budú vyzerať?“

Samozrejme. Zubár Vám pomôže vybrať farbu aj tvar koruniek tak, aby spĺňali všetky vaše očakávania a zároveň pôsobili prirodzene.

Kardiostimulátor

„Môžu zubné implantáty ovplyvniť môj kardiostimulátor?“

Nie. Zubný implantát nemá žiaden elektromagnetický efekt, takže ani nemôže ovplyvniť žiaden prístroj.

Starostlivosť

„Treba sa o implantáty nejako špeciálne starať?“

Starostlivosť o zubné implantáty je taká jednoduchá, ako je starostlivosť o vaše vlastné zuby. V nasledujúcich krokoch Vás oboznámime, ako sa správne starať o svoje nové zubné implantáty:

Ako sa starať o zubné implantáty?

Starostlivosť o implantát zahŕňa štandardnú zubnú hygienu ako pri vlastných zuboch. Môžete používať klasickú mechanickú zubnú kefku, sonickú zubnú kefku, dentálnu niť ako aj medzizubné kefky. Odporúčajú sa aj ústne vody alebo sprchy.

Zdroje:

Mayo Clinic

efp.org

dentistry.uic.edu

Global Clinic Rating

Page last reviewed: 29 apríl 2020

Exit mobile version