Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Úprava ďasna – gingivoplastika

Nielen zuby, ale aj zdravé a pekné ďasná sú súčasťou dokonalého úsmevu. Prečítajte si pár informácií o chirurgickej úprave ďasna – gingivoplastike.

Stomatologická chirurgia

Niektoré nedostatky ďasien sú v mnohých prípadoch vrodené, alebo môžu vzniknúť aj ako dôsledok ochorenia parodontu, či po úraze. Stomatologická chirurgia zahŕňa rôzne úpravy mäkkých a tvrdých tkanív ústnej dutiny, ako sú napríklad:

Všetky tieto zákroky sa vykonávajú v lokálnej anestézii a sú teda bezbolestné. Pacient by mal pred takýmto zákrokom absolvovať konzultáciu so zubným lekárom, ktorý mu objasní popis a postup zákroku, jeho trvanie a dobu hojenia.

Gingivoplastika – úprava ďasna pred a po ošetrení

Gingivoplastika

V Smile Clinic ponúkame pacientom, ktorí nie sú spokojní s estetikou svojho ďasna jeho úpravu  – gingivoplastiku. Je to chirurgické ošetrenie ďasna, ktoré sa vykonáva samostatne alebo súčasne s iným zubným ošetrením, ako je náhrada alebo oprava zubov (zubné implantáty, zubné korunky), aby bol výsledný efekt esteticky čo najlepší.

Kedy našim pacientom odporúčame úpravu ďasna?

Ako prebieha úprava ďasna – gingivoplastika?

Pred takýmto ošetrením pacient absolvuje dentálnu hygienu u dentálnej hygieničky na prečistenie zubov od povlakov a zubného kameňa.

Počas zákroku je mäkké tkanivo upravené do požadovaného tvaru a ošetrené stehmi, ktoré sa odstraňujú asi týždeň po ošetrení. Celé ošetrenie vykonávame po podaní lokálnej anestézy, pričom dĺžka ošetrenia je u každého pacienta individuálna, záleží od množstva odstraňovaného mäkkého tkaniva a rozsahu zákroku. Dodržiavanie precíznej hygieny pomocou veľmi mäkkej zubnej kefky  je po zákroku veľmi dôležité, ale v okolí ošetrovaných miest treba postupovať veľmi opatrne.

Po ošetrení je dôležité, aby pacient konzumoval mäkkú a nekorenistú stravu a z dôvodu prevencie zápalov odporúčame používať  antiflogistickú (protizápalovú) ústnu vodu. Počas prvého týždňa po zákroku je dôležité nenarušiť stehy, aby hojenie prebiehalo bez komplikácii.

Pozrite si fotografie našej pacientky, ktorej gingivoplastika – úprava ďasna, pomohla k jej dokonalému úsmevu.

Objednajte sa už dnes na bezplatnú konzultáciu u nás v Smile Clinic.

Exit mobile version