Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Zubný mostík

Zubný mostík doslova premosťuje medzeru, ktorú spôsobil chýbajúci zub alebo viac chýbajúcich zubov.

Zubný mostík je fixná zubná náhrada, ktorá slúži ako náhrada jedného alebo viacerých zubov. Zubný mostík sa skladá z troch a viacerých zubných koruniek, ktoré sa uchytia v jednom celku na susedné zuby.

Zubné mostíky sa vyrábajú  z porcelánových – zirkónových alebo kovokeramických zubných koruniek.

Aký je rozdiel medzi zubným mostíkom a zubným implantátom?

Zubný implantát odporúčame hlavne pacientom, ktorým chýba jeden zub a susedné zuby chýbajúceho zubu sú zdravé. Zubný implantát neovplyvňuje susedné zdravé zuby. Nahradí nielen korunku, ale aj koreň zuba.

Klasický zubný mostík

Vyrába sa z vysokokvalitnej keramiky a zirkónu. Odporúčame ho hlavne pacientom, u ktorých aj susedné zuby chýbajúceho zuba už nie sú celkom zdravé alebo už boli v minulosti opravované. Výhodou je, že sa pri náhrade chýbajúceho zuba sa esteticky upravia aj susedné zuby.

Poznáme keramický a kovokeramický zubný mostík.

Výhodou celokeramického mostíka je neprítomnosť kovu. U kovokeramických mostíkov sa totiž po čase môže stať, že kov bude cez ďasno viditeľný, čo je estetická nevýhoda. Preto kovokeramické mostíky odporúčame len pri náhrade zadných zubov.

Keramický mostík

Okolité zuby, na ktoré sa bude upevňovať mostík, sa musia obrúsiť. Celá procedúra je bezbolestná. Mostíky sa upevňujú na zbrúsené zuby pomocou špeciálneho zubného cementu. Dva pôvodné zuby (susedné zuby chýbajúceho zubu), ktoré budú tvoriť „piliere“ pre mostík, sa obrúsia, a tým sa vytvorí trojčlenný mostík.

Implantátmi podporovaný zubný mostík.

Rozdiel medzi klasickým zubným mostíkom a implantátmi podporovaným mostíkom je v tom, že tento mostík je uchytený na zubných implantátoch a nahrádza tri a viac vedľa seba chýbajúcich zubov. Poskytuje silné, stabilné a trvácne riešenie náhrady chýbajúcich zubov.

Aké výhody prináša implantátmi podporovaný zubný mostík?

Implantátmi podporovaný zubný mostík

Iné typy zubných mostíkov

Zubný mostík Maryland
Implantátový zubný mostík

Spýtajte sa vášho zubného lekára na možnosti zubnej náhrady v zubnej ambulancii.

Exit mobile version