Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Krvácanie ďasien

Žiaľ, problémy s krvácaním ďasien má až 90% obyvateľstva. Preto možno aj vy patríte k tejto skupine ľudí. Ak nie, gratulujeme Vám, ste o krok bližšie k dokonalému a zdravému úsmevu.

Tento zdravotný problém spôsobujú baktérie, ktoré sa nahromadia v ústach vďaka zlej alebo nedostatočnej dentálnej hygiene. Ak by ste podcenili krvácanie ďasien, môže sa stať, že postupne prídete o svoje zubyKrvácanie ďasien – parodontitída je prejavom nahromadenia baktérií v ústnej dutine, najmä v oblasti ďasien. Parodontitída sa neprejavuje bolesťou. Prejavuje sa opuchmi a nepríjemnou chuťou v ústach a ustupuje pri nej kosť. Toto ochorenie je na rozdiel od gingivitídy. nezvratné.

Možno poznáte ľudí, ktorí povedali, že jediné, čo im drží zuby pohromade, je zubný kameň. Ak by sa ale zubný kameň zo zubov odstránil, určite by zuby vypadli.

V našich ústach sa bežne vyskytujú prirodzené baktérie, ktoré ale nespôsobujú závažné ochorenia. Správnou dentálnou hygienou sa postaráme o kvalitný stav chrupu, zdravé ďasná, ako aj o svieži dych, a to aj bez pomoci žuvačiek. V tomto nám pomáha dentálna hygienička, ktorá pravidelne fluoriduje, čistí a ošetruje zubnú sklovinu, odstraňuje zubný povlak a týmto predchádza vzniku zubného kameňa a nasledovnému zápalu ďasien. Potom je potrebné aj doma dodržiavať správne čistenie zubov pomocou mäkkej zubnej kefky, ústnej protizápalovej vody a fluoridovaním pomocou elmex gélu.

Exit mobile version