Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Už sa nemusím hanbiť!

garry foto

Komplexné ošetrenie chrupu v Smile Clinic podstúpil aj pacient Gary. Smile Clinic mu odporučil jeho kamarát, ktorý bol ošetrovaný u nás a bol veľmi spokojný.

Konečná fotografia po dokončení ošetrenia / Final photo after treatment

Gary mal pokročilé štádium paradontitídy. Je to zápalové ochorenie ktoré postihuje nielen ďasná ale aj kostné tkanivo ktoré podopiera a obklopuje zuby. Parodontitída doslova „rozpustila kosť „v čeľusti pacienta. Bolo potrebné extrahovať už mobilné  zuby pacienta.

Garyho život bol veľmi ovplyvňovaný stavom jeho chrupu. Za svoje zuby sa hanbil a nedokázal sa poriadne najesť. Stav chrupu je úzko spätý s našim celkovým zdravím. Spoľahlivá náhrada chrupu bolo to čo by mu pomohlo k normálnemu fungovaniu v bežnom živote.

MUDr. Salka navrhol komplexnú náhradu oboch čeľustí pomocou zubných implantátov a fixných keramických mostíkov. Vo vrchnej čeľusti bolo potrebné zaviesť 7 zubných implantátov a 14 – členný keramický mostík. V spodnej čeľusti bolo potrebných 6 zubných implantátov a taktiež 14 – členný keramický mostík.

Pri prvom ošetrení sa extrahovali všetky zuby a pristúpilo sa k zavedeniu zubných implantátov do oboch čeľustí. Na zavedené zubné implantáty sa nasadil dočasný titánom vystužený mostík čo umožňuje pacientovi okamžitú náhradu chrupu bez obmedzovania v každodennom živote počas doby hojenia.

Zahojenie zubných implantátov prebehlo úspešne preto sa po 3 mesiacoch mohol Gary vrátiť na kliniku na dokončenie ošetrenia. Na základe odtlačkov sa v zubnom laboratóriu vyrobili keramické zubné mostíky, ktoré sa fixne pripevnili na zubné implantáty. Táto forma náhrady chrupu predstavuje pre pacienta plnohodnotnú a spoľahlivú možnosť, ktorá má vlastnosti podobné prirodzeným zubom. A preto je dôležité sa starať o zubné implantáty a korunky podobne ako o naše vlastné zuby.

Konečne spoľahlivá náhrada chrupu!

Pozrite si na fotografiách a snímkoch akou zmenou prešiel náš pacient Gary.

OPG snímok pred ošetrením / OPG x-ray before treatment
OPG snímok pacienta po ošetrení / OPG x-ray after treatment
Stav chrupu pred ošetrením / Condition of the teeth before treatment
Konečný výsledok po ošetrení / Final result after treatment
Exit mobile version