Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Strach zo zubára

Nedávny výskum potvrdil, že väčšina ľudí trpí zubnou fóbiou – strachom zo zubného ošetrenia. Niektorí pacienti sú nespokojní so zlým stavom ich chrupu, ktorý je často krát spôsobený zlou starostlivosťou o zuby.

Pretrvávajúci strach zo zubného ošetrenia alebo z návštevy zubnej ambulancie súvisí s negatívnou skúsenosťou počas predchádzajúceho zubného ošetrenia, kedy mohlo prísť k bolestivému alebo traumatickému zážitku, k nelichotivým poznámkam zo strany personálu zubnej ambulancie alebo k podobne nepríjemnej skúsenosti. Tieto okolnosti môžu viesť k zanedbaniu chrupu, následkom čoho je zlý zdravotný stav zubov.

Nemajte strach alebo zlý pocit z toho, že zubár uvidí vaše zuby. Máme na mysli pacientov, ktorí nenavštívili stomatológa už zopár rokov a hanbia sa za stav zubov. Uisťujeme vás, že stomatológ videl množstvo zubov, ktoré boli v oveľa horšom stave, ako sú tie vaše.

Moderné zubné lekárstvo je odvetvie medicíny, v ktorom sa lekári neustále snažia získať si pacientov, ktorí budú spokojní so svojim zubným ošetrením.

Pokarhanie pacientov už dávno nepatrí do modernej stomatológie. Dentálna hygienička alebo stomatológ sa snažia pacientov motivovať k správnej ústnej hygiene a vysvetľujú im, prečo je dôležitá správna starostlivosť  o zuby – podávajú ústnu inštruktáž.

Mnohí majú zlé pocity z chladnej a neosobnej čakárne, bielych plášťov či z typickej vône dezinfekcie. Nehovoriac o svetle, ktoré svieti priamo pacientovi do očí a o injekcii, ktorá sa približuje k ústam.

Moderná súkromná stomatologická ambulancia tieto problémy rieši profesionálnym a individuálnym prístupom ku každému pacientovi.

Exit mobile version