Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Lokálna anestéza zubov

Lokálna zubná anestéza

Použitie lokálneho znecitlivenia zubov, teda lokálnej anestézy, je spôsob, ktorým odstránime bolesť zubov počas zubného ošetrenia. Eliminuje sa ňou bolesť a aj nepríjemné pocity počas ošetrenia.

Lokálna anestézia je bezpečná, pacient zostáva pri plnom vedomí, a tak môže komunikovať so stomatológom. Na rozdiel od celkovej anestézy účinok lokálnych anestetík nezaťažuje organizmus.

Lokálne anestetiká sú v zdravotníctve používané veľmi často. Účinkujú tak, že komunikujú s nervovými zakončeniami a dokážu bezpečne manipulovať s nervovými signálmi, čiže zabraňujú vzniku a šíreniu nervových signálov. Anestézia môže byť použitá aj pri dentálnej hygiene, to sa týka najmä pacientov s veľmi citlivými zubami.

Pacient musí oboznámiť ošetrujúceho lekára v stomatologickej ambulancii o svojom celkovom zdravotnom stave.

Ako pôsobí lokálne anestetikum?

Miestna anestézia pôsobí tak, že vytvorí chemickú prekážku medzi zdrojom bolesti, ktorý prechádza nervami do mozgu, a centrom vnímania bolesti, takže signál bolesti sa do mozgu nedostane.

Akonáhle pocítite bolesť počas zubného ošetrenia, stomatológ si väčšinou vaše nepohodlie všimne, no v každom prípade ho naň radšej upozornite.

 

 

 

Exit mobile version