Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Zubné laboratórium

Naše zubné laboratórium je neoddeliteľnou súčasťou Smile Clinic. Zubný technici sa denne podieľajú na obnove a náhrade zubov. Používame unikátne systémy ako je CEREC a CAD CAM technológie.

CEREC je systém, pomocou ktorého vytvoríme Vaše keramické korunky, mostíky a fazety. Okrem koruniek môžeme vyhotoviť 3 druhy výplní:

CEREC systém
  • onlay – druh výplne, ktorá nahradí väčšiu časť zubu
  • overlay – spôsob náhrady žuvacej plochy zubu
  • Vďaka systému CEREC naši zubný technici vedia vyrobiť z pevného keramického materiálu protetické zuby s rovnakým odtieňom a podobnou štruktúrou ako majú Vaše prirodzené zuby.

    CAD / CAM technológia (Computer-Aided Design a počítačom podporovaná výroba) – používaním tejto technológie sa zlepšuje a zjednodušuje dizajn a tvorba zubných náhrad, vrátane koruniek, faziet, inlayov a onlayov, fixných mostíkov či zubných implantátových náhrad. Zubný lekár brúsením pripraví zub do požadovaného tvaru, aby slúžil ako pilier na zubnú korunku. Potom sa zub a jeho okolie nasníma pomocou špeciálnej kamery. Tieto informácie sa prenesú do počítača a špeciálny softvér navrhne optimálnu rekonštrukciu. Potom sa z keramického bloku vo frézovacom zariadení vyrobí korunka.

    Martin Studený a jeho tím pri práci

    Ako môžeme premeniť materiály z akrylátu alebo porcelánu na protetiku, ktorá sa prakticky nedá rozoznať od pravých zubov? To je práca pre vysoko kvalifikovaných technikov v našom „in-house“ zubnom laboratóriu pod vedením nášho skúseného zubného technika Martina Studeného. Celá práca technikov sa začína 3-D snímkom v Smile Clinic a končí umiestnením vašej trvalej zubnej náhrady na vaše zubné implantáty a zuby.

    Exit mobile version