Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Gingivoplastika – úprava ďasien

Aj keď sú zuby rovné, zdravé a súmerné, môže byť krása úsmevu znížená, ak je línia ďasna nerovnomerná alebo klesne príliš hlboko pod líniu pier. Zuby vyzerajú malé a pri úsmeve je viditeľné ďasno (laicky nazývané aj gummy smile). Pacientom s týmto problémom odporúčame úpravu ďasna – gingivoplastiku. Toto ošetrenie sa vykonáva s použitím lasera, skalpela, alebo rádiofrekvenčného kautera, pomocou ktorých sa upraví ďasno do požadovaného tvaru.

Postup pri ošetrení

Úsmev, pri ktorom je vidieť väčšiu časť ďasna a kde zuby môžu vyzerať príliš malé alebo naopak priveľké, sa dá upraviť chirurgickým zákrokom, pri ktorom sa ďasno upraví do požadovaného tvaru.  Toto ošetrenie môže byť dokončené v rámci jednej návštevy. Doba hojenia je cca 5-10 dní.


Zubné ošetrenie je bezpečné a pohodlné. Zubár pod lokalnou anestézou ďasno upraví. Tento typ zubného ošetrenia odstráni estetické nedostatky.

Pred a po ošetrení

Čo môžete očakávať po zákroku?

Ďasná môžu ostať opuchnuté až jeden týždeň po ošetrení. Odporúča sa užívanie liekov proti bolesti a výplachy ústnou vodou s obsahom corsodylu.

Komplikácie:

Komplikácie sú zriedkavé.

Je tento zákrok vhodný aj pre Vás?

Ak máte takýto typ úsmevu a Vaše zuby vyzerajú krátke a nezaujímavé, ste kandidátom na úpravu ďasien.
Neváhajte a pošlite nám fotografiu Vášho úsmevu na zhodnotenie možnosti gingivoplastiky na našej stomatologickej klinike.

Cena:

Cenu za ošetrenie ďasien určuje lekár individuálne počas osobnej konzultácie s pacientom podľa rozsahu zákroku. Cena je zahrnutá v liečebnom pláne, ktorý pre Vás vypracuje jeden z našich stomatológov.

Exit mobile version