Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Nepríjemné úrazy a strata zubov

Vyrazený zub či pri nešťastnom páde z bicykla, nehode na ľade –  nešťastie sa môže stať každému z nás. Mali sme aj pacienta, ktorému nechtiac zub vybilo jeho dieťa. Žiaľ aj takéto prípady sa stávajú.

Pokiaľ je pri úraze poškodený aj koreň zuba, je potrebné zub extrahovať. Ako náhradu zuba odporúčame zubný implantát. Najväčšou výhodou zubného implantátu je hlave to, že zubné implantáty neovplyvnia okolité zuby, ako je to pri použití zubných mostíkov. Ďalšia výhoda zubných implantátov je aj fakt, že zubný implantát nahrádza aj koreň zuba, čo poskytuje maximálnu stabilitu nahradeného zuba.

Fotografie pacienta po zavedení zubných implantátov a dočasných zubných koruniek / Photographs of the patient after treatment and with temporary teeth

Aj tento týždeň navštívil našu zubnú kliniku Smile Clinic pacient s vyrazenými prednými zubami a bol z tejto chúlostivej situácie veľmi nešťastný. Strata zubov je veľmi nepríjemná z dôvodov funkčných ale aj estetických. Nový zub nám už nenarastie… :-/

Ako náhradu zubov MUDr. Salka navrhol dva zubné implantáty.

Po zavedení zubných implantátov sme vyrobili okamžité fixné provizórium . To znamená , že pacient nemusí čakať na zahojenie zubných implantátov bez zubov, ale má poskytnutú okamžitú náhradu chrupu.

Zubné implantáty sa hoja v kosti 2 – 3 mesiace. Po dobe hojenia sa pacient vráti na odtlačky zubných implantátov. Posledným krokom je nasadenie hotových keramických koruniek.

Farba implantátových koruniek sa doladí k ostatným zubom, takže rozdiel medzi vlastnými zubami a implantátovými korunkami nebude viditeľný.

Pacient odíde domov s plnohodnotnou a spoľahlivou náhradou chrupu 🙂

Exit mobile version