Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

6 spôsobov ako rozžiariť Váš úsmev

Úsmev

Ak hľadáte spôsob ako vyzerať mladšie, bez minutia veľkých zásob peňazí, štúdie ukázali, že jedným zo spôsobov je viac sa usmievať. Ľudia považujú usmievavých ľudí za mladších ako je ich skutočný vek.

Ľudia so žltými, krivými, alebo poškodenými zubami pôsobia na svoje okolie staršie ako sú v skutočnosti. Našťastie existuje mnoho spôsobov, pomocou ktorých sa dá týmto ľuďom pomôcť docieliť mladší vzhľad. Taktiež konzumácia čerstvého ovocia pomáha k zdravšiemu vzhľadu. Niektoré ženy si svoj vzhľad „skrášľujú“ používaním tmavších rúžov, avšak v niektorých prípadoch môže ísť o „pohromu“. Aj tu si treba vybrať správny odtieň rúžu pre typ pleti, tak ako sa vyberá správny tvar a farba koruniek pre typ úsmevu pacienta.

Pri type úsmevu, kde je potrebná väčšia pomoc, vám váš zubár rád pridá do nového úsmevu trocha „iskry“, spýtajte sa na možnosti zubného ošetrenia pomocou zubných faziet alebo koruniek.

1. Zamerajte sa na používanie zubnej nite:  Je to síce trocha nudná „fráza“ ale prvým a najdôležitejším krokom pre dosiahnutie zdravého a pekného úsmevu je správna ústna hygiena, kde patrí aj čistenie zubov po každom hlavnom jedle.

Použitie dentálnej nite každý deň, je výborným spôsobom ako pripraviť zuby na ich dlhú cestu „trvalého pobytu“ v ústach. Pretože sa zubná kefka nemôže dostať do každej štrbiny medzi zubami, dentálna niť vhodným prostriedkom ako zabrániť vzniku baktérií a zubného plaku nahromadeného v ústach. Používanie tabaku bez zvýšenia starostlivosti o zuby, ktoré nieje kontrolované dostatočnou zubnou hygienou, postupne zafarbí a zničí vaše zuby.

2. Zvýšte dávku vápnika: Vzhľadom k tomu,že zdravé ústa a biely úsmev spolu veľmi súvisia,  ústna starostlivosť  je nevyhnutná. Konzumácia vyváženej stravy, v ktorej sú obsiahnuté živiny posilňujúce zubnú sklovinu, pomáha docieliť biely a pekný úsmev, ktorý rozpoznáme najmä pri „širokom“ úsmeve.

Vápnik je potrebný pre rast a rozvoj detských, ale aj dospelých zubov, dokonca posilňuje aj čeľusť. Rozhodnite sa pre potraviny bohaté na vápnik s nízkym alebo so žiadnym obsahom tuku ako je mlieko, syry, kapustovitá zelenina, (listová zelenina, ako je kapusta,  brokolica, a karfiol). Odporúčame pitie zeleninovej alebo ovocnej šťavy s obsahom vápnika, raňajkové cereálie, pečivo alebo sójové výrobky.

Žutie čerstvého jablka, mrkvy a inej tvrdej zeleniny, pomáha v ústach vytvoriť sliny, ktoré chránia zuby pred vznikom zubného povlaku. Pitie malého množstva vody po jedle, pomáha odstraňovať zbytky potravy, ktorá sa nachádza v medzizubných priestorov. Toto odporúčame najmä ak nemáte po ruke medzizubnú niť alebo medzizubnú kefku.

3. Vynechajte z jedálnička „nepriateľské“ jedlo a nápoje:

Naopak sú aj potraviny, ktoré môžu vaše zdravie zubov ohroziť. Vyhnite sa limonádam, sladkých potravinám a najmä tvrdým, lepkavým, alebo gumovým cukríkom. Kyslé potraviny, ako sú citrusové plody sú zdravé, ale nie sú nijako zvlášť dobré pre vaše zuby, nakoľko môžu oslabiť zubnú sklovinu a vytvoriť prostredie pre baktérie. To môže v konečnom dôsledku spôsobiť zubný kaz a zafarbenie, ktoré sa objaví ako jasné biele škvrny na zuboch.

„Potraviny a nápoje, ktoré spôsobujú zvýšené riziko vzniku škvŕn na zuboch, predstavujú veľké ohrozenie bieleho úsmevu.“

Červené víno​​, káva a čaj majú tendenciu spôsobiť najväčšie zafarbenie zubnej skloviny, ale vo väčšine prípadov je „upustenie“ od užívania tabaku správnym smerom, ako sa vyhnúť škvrnám na zuboch.

4. Skúste profesionálne bielenie:

Bielenie zubov pomocou kvalifikovaných zubárov alebo zubných hygienikov je rýchlejší a efektívny spôsob ako získať biely úsmev. Profesionálne bielenie sa vykonáva v ambulancii po konzultácií so zubným hygienikom a ceny tohto typu zákroku sa pohybujú okolo 300EURO za ambulantné bielenie.

5. Skúste domáce bielenie zubov:

Ak by ste chceli ušetriť, sú na trhu aj iné spôsoby bielenia zubov. Bieliaca zubná pasta odstráni vonkajšie povrchové škvrny, zatiaľ čo bieliace prúžky prenikajú do hlbších vrstiev zuba a „tak“ bielia zuby. Samozrejme, že za bielením je celá veda a rôzne argumenty pre a proti bieleniu zubov. Informujte sa u svojho zubára akú vám odporúča metódu bielenia zubov.

6. „Žltý“ úsmev prekryte: Nosenie tmavšieho odtieňa makeupu alebo tmavšieho odtieňa rúžu na pery pomôže „opticky oklamať“ vzhľad vašich zubov. Toto dočasné a krátkodobé riešenie je malé klamstvo voči Vášmu okoliu, ale nie voči vašim zubom 😉

Exit mobile version