Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Medzizubné kefky – interdentálne kefky

Medzizubná kefka už zo svojho názvu logicky určuje jej použitie. Používa sa na čistenie medzizubných priestorov, pretože práve na týchto miestach najčastejšie vzniká zubný kaz. Práve v medzizubných priestoroch sa nám ukladá jedlo a zubný povlak. Práve tieto priestory pri čistení zubov najviac vynechávame.

Tieto kefky sú najlepšie v prípade, že medzery medzi zubami sú širšie, a tak je ich použitie jednoduchšie. Vyskytujú sa v rôznych šírkach, veľkostiach a farbách, aby bezpečne prečistili priestor medzi zubami.

Medzizubná kefka by sa mala používať s citom a s jemným pohybom. Túto kefku by ste nemali používať príliš nútene a s veľkou silou v priestoroch medzi zubami, pretože by ste si mohli poškodiť ďasno alebo podráždiť odhalený kŕčok zuba. Váš zubný lekár alebo hygienička Vám poradí a ukáže, ako ich používať.

Čistenie zubov medzi nedostupnými zubnými priestormi sa dá uskutočniť pomocou medzizubných kefiek. Ak má pacient silnú paradontitídu, môže si čistiť priestory aj pod zubom. Správna technika sa dá veľmi jednoducho naučiť a čoskoro sa táto správna technika stane aj obľúbenou každodennou rutinou. Takto najlepšie predchádzame vzniku zubného kazu.

Medzizubná kefka sa používa na čistenie priestorov medzi zubami. Správna veľkosť tejto kefky, ktorá sa ľahko odlišuje farbou, je dôležitá pre správnu techniku čistenia, tak, aby nepoškodila Vaše ďasná. Medzizubná kefka odstraňuje zubný povlak a zvyšky potravín, ktoré obyčajná kefka „nenašla“.

Priestory v zadnej časti úst sa čistia tak, že ohnete medzizubnú kefku do mierneho oblúka, no nikdy nie do pravého uhla.  Toto Vám zjednoduší prístup k ťažšie dosiahnuteľným oblastiam.

Exit mobile version