Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Preventívna prehliadka – kedy?

Význam preventívnej prehliadky spočíva v zachytení prípadného ochorenia v počiatočnom štádiu, vtedy, keď sa ochorenie ešte neprejavilo a my ho necítime a nebolí. Čím skôr ochorenie odhalíme, tým má lepšiu liečiteľnosť. Smile Clinic Vám ponúka nadštandardnú preventívnu prehliadku zameranú na prevenciu. Preventívna prehliadka a plán ošetrenia sú zdarma, platíte iba za OPG röntgenový snímok, ktorý stojí 35 EUR.

Kedy treba ísť na preventívnu prehliadku?

Dôležité je, aby sme absolvovali preventívnu prehliadku jedenkrát do roka. Zubný lekár – stomatológ by mal spraviť panoramatický snímok alebo 3D snímok, ktorý umožňuje presnú diagnostiku Vášho chrupu. Ak mu to umožňuje čas a ak treba, môže zároveň ošetriť aj prípadný zubný kaz, v inom prípade sa môže pacient objednať na ďalšiu návštevu v zubnej ambulancii.

Preventívna prehliadka trvá okolo 15 – 30 minút a je bezbolestná. Ak navštevujete pravidelne dentálnu hygieničku, robíte tak veľký krok k dosiahnutiu dokonalému úsmevu. Zubný kaz, ako aj iné ochorenia zubov, sa Vám budú vyhýbať veľkým oblúkom a v podstate ušetríte veľa peňazí za časté návštevy stomatológa.

Najčastejším zistením pri preventívnych prehliadkach je existencia zubného kazu, vznik parodontitídy – prejavuje sa krvácaním ďasien alebo ich opuchom, prípadne sa odhalí problém s ochorením koreňových kanálikov. Na základe plánu ošetrenia by ste mali dostať nasledujúci termín od svojho ošetrujúceho zubára.

Čo Vás počas preventívnej prehliadky čaká?

Zubná prehliadka u stomatológa alebo u zubnej hygieničky zahŕňa:

Ak meníte zubného lekára, overte si, či nový zubár bude potrebovať Vašu predošlú zdravotnú dokumentáciu. V niektorých prípadoch toto nieje potrebné, nakoľko stomatológa zaujíma aktuálny stav zubov.

Vzhľadom k tomu, že orálne zdravie je úzko späté s vašim celkovým zdravím, je dôležité, aby ste oboznámili stomatológa s akýmikoľvek problémami a zdravotnými ťažkosťami.

Zaznamenávajte si termíny preventívnych prehliadok, pomôže Vám to objednať sa na ďalší potrebný termín.

Exit mobile version