Site icon SMILE DENTAL IMPLANT CLINIC

Zubný implantát

Trápi Vás nekompletný chrup? Nenechajte vyberateľnú protézu znepríjemňovať Váš život! Riešením je zubný implantát.

Prečo zubný implantát?

Našim hlavným implantológom v Smile Clinic Piešťany je MUDr. Marek Salka. Jeho moderné technológie a postupy pri implantovaní prinášajú veľa úspešných implantácii a spokojných pacientov. Zavedenie zubných implantátov prebieha v lokálnej anestéze. V prípade potreby (príliš veľký strach alebo časovo náročné ošetrenie), alebo po odporučení zubného lekára, môže byť toto ošetrenie vykonané v celkovej anestéze.

Stomatologická ambulancia Smile Clinic používa zubné implantáty značky Neodent –  Straumann Group Brand. Všetky zubné implantáty sú certifikované EŮ.

Ste vhodným kandidátom pre zubný implantát?

Ideálnym kandidátom pre zubný implantát je pacient so všeobecne zdravým tkanivom ďasien bez parodontálneho ochorenia. Dobrý zdravotný stav umožňuje kratší priebeh hojenia bez komplikácií. Toto ošetrenie je spoluprácou implantológa a jeho tímu.

Zubný lekár určí Váš zdravotný stav a zkonzultuje, kde a ako by mal byť implantát umiestnený. V závislosti na konkrétnom stave chrupu a na vybranom type implantátu vám zubný lekár vytvorí liečebný plán na mieru, tak, aby vyhovoval vašim potrebám.

Kandidátom pre zubný implantát je aj pacient, ktorý stratil zub následkom úrazu, alebo v dôsledku nesprávnej orálnej starostlivosti. Zubný implantát je vhodnou zubnou náhradou pre ľudí, ktorí uvažujú o trvalom riešení a plnohodnotnej náhrade neúplného chrupu.

Zubné implantáty sú v ústnej dutine umiestnené fixne. Ak je potrebné, môže ísť o jednotlivú zubnú náhradu, teda korunku, alebo o zubnú náhradu v podobe fixného zubného mostíka, v závislosti od liečebného plánu.

Postup pri ošetrení implantátmi

Ošetrenie implantátmi prebieha v 3 návštevách:

1Návšteva

Vlastnému ošetreniu predchádza konzultácia s implantológom MUDr. Marekom Salkom v Smile Clinic Piešťany alebo s implantológom MUDr. Martinom Kafkom v Smile Clinic Bratislava, v rámci ktorej je vyšetrený chrup pacienta pomocou 3D scan-u. Tento scan je bezplatný, pri využití v rámci Smile Clinic.

Následne sa dohodne vhodný termín pre ošetrenie. Termín bude závisieť od náročnosti zákroku, ako aj od času, ktorý bude na tento zákrok potrebný. V rámci dohodnutého termínu sa môže začať s implantovaním titánovej skrutky – implantátu. Zavádzanie jedného zubného implantátu pri ideálnych podmienkach trvá približne jednu hodinu. Doba hojenia zubného implantátu je individuálna, ale trvá najmenej 8 týždňov. Na zavedený implantát sa pacientovi v prípade potreby nasadí dočasná implantátová korunka. V prípade náhrady celého zubného oblúka sa na zavedené implantáty pacientovi fixne nasadí titánom vystužený dočasný mostík.

Po zahojení a prijatí implantátu ( po dobe cca 8 týždňov) zubný lekár skontroluje stav implantátu a následne pokračuje v ošetrení. Počas tohoto ošetrenia zhotoví odtlačok pomocou špeciálnej odtlačkovej hmoty a odošle ho do zubného laboratória na následné vyhotovenie implantátovej korunky.

3. Návšteva

Posledným krokom je nasadenie implantátovej korunky, približne po 2 týždňoch od odobrania odtlačkov.

Miera úspešnosti pri ošetrení zubným implantátom  je vysoká.

Zubný implantát ilustrácia a rtg snímok

Umiestnenie zubného implantátu sa vykonáva za sterilných podmienok a najmenej 90% implantátov ostáva v dutine ústnej doživotne, s prihliadnutím na následne správne vykonávanú ústnu hygienu a zdravotný stav pacienta.

Je dôležité, aby pacient vedel, aká je starostlivosť o zubné implantáty dôležitá a aké výhody prinášajú.

Nikdy nie je príliš neskoro, aby sme mohli zlepšiť stav nášho chrupu. Kontaktujte nás a zarezervujte si termín na bezplatnú konzultáciu a plán ošetrenia.

Zubný implantát a jeho cena:

Zubný implantát je nemalá finančná investícia, ale prinesie Vám množstvo výhod, ako napríklad :

Cena za zubný implantát je rôzna, záleží hlavne od kvality zubného implantátu a typu korunky, ktorá sa na zubný implantát nasadí. Cena za jeden zubný implantát, vrátane implantátovej nadstavby a špeciálnej implantátovej korunky je 1317 Eur. V cene je zahrnutá lokálna anestéza, vhojovacie valčeky a ak je potrebná, tak aj provizórna korunka.

Každá zubná ambulancia má svoj špecifický cenník a zákroky sú rôzne cenovo ohodnotené.

Pri cene zubného implantátu v Smile Clinic dostávate úplne zadarmo :

Smile Clinic nemé žiadne skryté poplatky, naše ceny sú konečné pre každý typ implantátu, ktorý ponúkneme.

Ak premýšľate nad zubným implantátom, kontaktuje nás telefonicky alebo emailom a my Vám na Vaše otázky radi odpovieme.

 Najčastejšie kladené otázky

1. Kde sídlite?

Smile Clinic sa v súčastnosti nachádza v Bratislave a v Piešťanoch.
Smile Clinic Piešťany sa nachádza len 5 minút chôdze od centra tohto kúpeľného mesta, kde sa nachádza nákupné centrum Aupark a pešia zóna. Medzi jednotlivými termínmi liečby by ste možno radi navštívili kúpele v Piešťanoch.
Smile Clinic Bratislava sa nachádza v centre mesta na Pribinovej 25 vedľa nákupného centra Eurovea.

2. Aké iné služby ponúkate?

V Smile Clinic ponúkame našim pacientom komplexnú starostlivosť o ich zuby. Medzi ponúkané ošetrenia patrí dentálna hygiena, záchovná stomatológia či implantológia.

3. Koľko zaplatím za ošetrenie?

Konzultácia s implantológom MUDr. Marekom Salkom a MUDr. Martinom Kafkom je zdarma. Platíte iba za OPG snímok, ktorý stojí 35 Eur.

Náš cenník Vám ponúka zjednodušený zoznam všetkých zubných ošetrení, v ktorých sú zahrnuté všetky náklady. Akceptujeme hotovosť, platobnú kartu a bankový prevod.

4. Akú vekovú kategóriu pacientov lieči Smile Clinic s použitím zubného implantátu?

Smile Clinic lieči pomocou zubného implantátu pacientov, ktorí dovŕšili vek 18 rokov.

5. Akceptujete zdravotné poistenie?

Nie.

6. Ako sa môžem objednať?

Cez kontaktný formulár. Prvá konzultácia je zvyčajne poskytnutá v priebehu niekoľkých dní.

7. Aké sú Vaše otváracie hodiny?

Naše otváracie hodiny sa v jednotlivých týždňoch líšia. Ambulancia Smile Clinic je v pracovných dňoch otvorená od 8:00 do 16:00 hod.

8. Aký typ zdravotných zákrokov poskytuje Smile Clinic?

Smile Clinic poskytuje ošetrenia prostredníctvom implantológa, všeobecného zubára, zubnej hygieničky a manažéra pre pacienta, ktorý sa aktívne zaujíma o potreby našich pacientov. Vykonávajú dôkladné vyšetrenia a poskytujú individuálne diagnózy a liečebné plány.

9. Môžem hovoriť s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti na klinike?

Podporu pre pacientov poskytuje manažér pre pacientov. Je k dispozícii pre zodpovedanie Vašich otázok. V prípade neprítomnosti, manažér odpovie na otázky telefonicky.

Poradenstvo pre pacientov tiež prijíma otázky prostredníctvom e-mailov.

Exit mobile version